Ви тут:

У Полтаві відомий поет із «Собаками» «бився за неї»

Поет і музикант

24 січня у кафе-барі “Villa Крокодила” пройшов концерт відомого українського письменника Сергія Жадана та гурту “Собаки в космосі”.

Виступ пройшов в рамках підтримки нового альбому цього музичного проекту “Бийся за нею”.

На початку перед глядачами вийшов Жадан і запропонував подивитися півгодинний фільм “Гот Dogs”, який зняв харківський режисер Михайло Лук’яненко-Баровецький. У фільмі показано гастрольне життя проекту “Жадан і Собаки” та знято кілька виступів гурту.

Як тільки кіно закінчилося, глядачі почули цей проект наживо.

Сергій Вікторович зі своїм гуртом педантично пройшлися по тому порядку пісень, який був у новому альбомі. Особливо глядачів порадувала пісня, присвячена меру Харкова Геннадію Кернесу.

Після того, як хлопці зіграли всі пісні з нового альбому, вони почали виконувати більш старіші композиції.

Під час концерту Жадан фотографувався з фанатами (не перестаючи співати), обливав їх водою з пляшки, стрибав разом із ними біля сцени.

Наприкінці відомий письменник сказав, що ми “обов’язково переможемо!”.

Проте відпочити музикантам не вдалося, оскільки їх викликали “на біс”. Жадан із “Собаками” ще раз виконали “Бийся за неї” та “Жінка з чорним як земля волоссям”.

 

Після виступу “на біс” Жадан ще раз вийшов на сцену і зачитав свої нові вірші, присвячені війні на сході. Сергій Вікторович не з новин знає, що там відбувається. Він сам родом зі Старобільська, містечка у Луганській області. І як культурний діяч неодноразово їздив у зону АТО з піснями і поезіями, щоб підтримати наших військових.

 

Нагадаємо, що минулого разу Жадан і “Собаки” мали приїхати у Полтаву наприкінці лютого 2014-ого. Але через ситуацію в Харківській ОДА (де забарикадувалися євромайданівці, серед яких був і Жадан), він не зміг завітати тоді до нашого міста. Письменник отримав два розсічення на голові, розсічену брову та струс мозку.

Глядачі
Автор: Роман Повзик, незалежне мистецьке об’єднання “Magnum Opus”

Перейти до вмісту