Ви тут:

У Лубнах запрацювало соціальне таксі

У  відділенні соціально – побутової адаптації Лубенського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) запровадили нову послугу – соціальне таксі. За допомогою цього спеціалізованого автотранспорту відтепер люди з обмеженими фізичними можливостями матимуть безбар’єрний доступ до майже всіх об’єктів інфраструктури міста.

Про це повідомили в прес-службі міської ради Лубен.

За словами директора територіального центру соціального обслуговування Наталії Сухонос, нині у Лубнах проживає  понад 4 тисячі людей з інвалідністю, серед яких 153 – інваліди – візочники. Саме для них створили такий вид послуг. Тепер підопічні центру зможуть відвідувати і культурно – мистецькі заходи, і  гуртки за інтересами, і навчатися комп’ютерної грамотності. Відвідувати сеанси з кінотерапії, іпотерапії, психологічні тренінги та багато чого іншого.

Міський голова Олександр Грицаєнко зазначив, що з введенням в дію таксі, виникли й складнощі,

Нони були через те, що казначейська служба не пропускала кошти, друга перешкода – надзвичайно складно виписана сама процедура проведення тендеру. Він коштує 350 тисяч. Пройшов місяць, і він уже коштує 450. Але, на думку мера міста,  ми завинили перед тими, хто не може сам дійти, доїхати і скористатися тим, чим користується більшість населення нашого міста.

Міський голова урочисто вручив директору територіального центру Наталії Сухонос ключі від новенького автомобіля, а водій спецавтотранспорту продемонстрував учасникам презентації, як працює підйомна платформа для інвалідів – візочників.

так

 

Перейти до вмісту