Ви тут:

У Кременчуці психологи допомагають дітям зі Сходу долати негативні переживання

У Кременчуці, як і загалом на Полтавщині, перебувають сім’ї вимушених переселенців зі Сходу України. Чималу кількість з них складають діти дошкільного та молодшого шкільного віку. Розуміючи, що цим дітям потрібна допомога у подоланні  внутрішнього психологічного бар’єру, своїх страхів, психологи Головного управління ДСНС України у Полтавській області 26 січня організували  та провели навчально-корекційну програму  з вихованцями-переселенцями Кременчуцького дошкільного навчального закладу № 41. Про це повідомили в УДСНС України у Полтавській області.

Мета цієї психологічно-спрямованої програми полягає, в першу чергу, в знятті надлишку скутості та страху, що виникають при раптовому або негативному впливі навколишнього середовища, а також при попаданні в нову, несподівану ситуацію спілкування. Одночасно проводиться попередження невпевненості і сором’язливості та корекції, якщо вони вже є у поведінці дитини.

Програма будувалася за принципом «хвилі»: спочатку відбулося знайомство з рятувальниками та поступове включення дітей у діяльність. Її інтенсивність підвищувалася з включенням рухових ігор, які дуже зацікавили дошкільнят. Заключна частина дозволила пережити життєві обставини в перепрацьованому вигляді та сприяла емоційному відреагуванню.

Так, завдяки проведеному  заходу створено психологічно сприятливе поле підтримки дітей зі Сходу, віри і надії дітей в свою здатність впоратися з переживаннями, страхами та неприємностями.

Перейти до вмісту