Ви тут:

Сплата авансових внесків та подання декларації з податку на прибуток у 2015 -2016 роках

Відповідно до Закону України від 28 грудня 2014 року №71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» змінено правила сплати авансових внесків з податку на прибуток підприємств та подання декларації з цього податку.

Так, у січні – грудні 2015 року та січні – травні 2016 року сплачувати щомісячні авансові внески з податку на прибуток підприємств зобов’язані ті платники податку на прибуток, у яких дохід за 2014 рік дорівнює або перевищує 10 млн. грн. При цьому суму щомісячних авансових внесків за березень – травень 2016 року слід обчислювати у розмірі не менше 1/12 нарахованої суми податку на прибуток підприємств за 2014 звітний (податковий) рік.

З червня 2016 року щомісячні авансові внески з податку на прибуток сплачуватимуть підприємства, річний дохід яких від будь-якої діяльності, визначений за правилами бухгалтерського обліку, за останній річний звітний (податковий) період – 2015 рік – дорівнює або перевищує 20 млн. грн. Дванадцятимісячний період починатиметься з червня цього року і триватиме по травень наступного 2016 року. Авансові внески з податку на прибуток не сплачують новостворені підприємства, виробники сільськогосподарської продукції, інститути спільного інвестування, неприбуткові установи (організації).

Строк подання декларації з податку на прибуток:

– за звітний 2014 рік подавати протягом 60 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року, тобто не пізніше 2 березня 2015 року;

– за 2015 рік і надалі – до 1 червня року, наступного за звітним (податковим) роком.

Якщо платник податку на прибуток подавав податкові декларації з податку на прибуток за І квартал, півріччя, 9 місяців 2014 року, то річну податкову декларацію слід подати протягом 40 днів, наступних за останнім календарним днем звітного (податкового) року, а саме не пізніше 9 лютого 2015 року.

Також згідно з положеннями Закону України №71-VIII за наслідками діяльності у 2015 році штрафні (фінансові) санкції до платників податку на прибуток підприємств за порушення порядку обчислення, правильності заповнення податкових декларацій з податку на прибуток підприємств та повноти його сплати не будуть застосовуватися.

Інформаційно – комунікаційний відділ Державної податкової інспекції у м. Полтаві

Перейти до вмісту