Ви тут:

Бочковський обговорив із полтавськими рятувальниками підсумки роботи у сфері цивільного захисту та завдання на наступний рік

Державна служба України з надзвичайних ситуацій  щороку здійснює детальний аналіз своєї діяльності та визначає пріоритетні напрямки роботи на наступний рік.
У Головному управлінні Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області підбили підсумки діяльності Служби порятунку у сфері цивільного захисту в 2014 році та визначили напрямки роботи на поточний рік. У нараді взяли участь  Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський, перший заступник голови ОДА Олег Пругло, начальник ГУ ДСНС України у Полтавській області Роман Кириленко.
На початку зустрічі присутні хвилиною мовчання вшанували загиблих в АТО та Маріуполі.

 Голова ДСНС України Сергій Бочковський зазначив, що на сьогодні Служба порятунку чітко, злагоджено та оперативно реагує на всі надзвичайні ситуації, що виникають на території України і робить все можливе аби зменшити ризики їх виникнення. І незважаючи на складну ситуацію в країні та значне збільшення обсягів робіт, рятувальники продовжують як гарантувати безпеку людей у сфері цивільного захисту, так і допомагати людям зі сходу України.

“2014 рік був дійсно непростим для нас. Адже ми навчилися відбудовувати зруйновані терористами міста, доставляти гуманітарну допомогу, гарантувати людям безпечне переміщення з небезпечних територій. Це є яскравим прикладом того, що ми готові виконувати будь-які завдання. Ми повністю тримаємо на контролі всю ситуацію. До роботи залучаються всі свідомі українці. Полтавські рятувальники  змогли організувати злагоджену роботу з надання допомоги та розміщення переселенців. На високий щабель вийшла й психологічна служба Головне ліквідувати якомога швидше наслідки тієї гуманітарної катастрофи, яку спричинила Російська агресія”, – сказав Бочковський.

Він наголосив, що наразі в умовах стану підвищеної готовності в державі працюють 7,5 тис.рятувальників 2 тис. одиниць техніки. Полтавську область можна поставити за взірець, і в готовності людей, і готовності техніки.

Голова ДСНС України вручив посвідчення учасників АТО кільком рятувальникам.

Роботу рятувальників у минулому році Роман Кириленко називає досить плідною. За його словами в області зменшилася кількість пожеж та надзвичайних ситуацій.

“Тісно працювали ми й з депутатським корпусом. Нам виділили кошти на придбання паливно-мастильних матеріалів та покращення матеріально-технічної бази”, – сказав Кириленко.

Олег Пругло  вручив  сертифікати на передачу полтавським рятувальникам аварійно-рятувального обладнання для виконання підрозділами пошукових, аварійно-рятувальних та відновлюваних робіт у зонах надзвичайних ситуацій та подій.
“Хочу подякувати  нашим рятувальникам, за те, що вони завжди на передовій й оперативно реагують на всі надзвичайні ситуації. З обласного бюджету виділили 1 млн 80 тис грн на потреби служби”, – сказав Пругло.

Нагадаємо, вчора голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський з робочим візитом побував у Полтаві. Він проінспектував роботу управління ДСНС України у Полтавській області.

Перейти до вмісту