Ви тут:

Решетилівські рятувальники нагадали риболовам правила поведінки на льоду

Учора співробітники Решетилівського районного сектору ГУ ДСНС України у Полтавській області провели профілактичний рейд по зледенілих водоймах смт Решетилівка. Про це повідлмили в УДСНС України у Полтавській області.

Співробітники Служби порятунку готові надати допомогу людям, які опиняться в небезпеці, але нагадують, що життя і здоров’я громадян залежить, у першу чергу, від їхньої уважності та обережності.

 «Безпечним вважається лід для одного пішохода – товщиною не менше 7 сантиметрів, для обладнання ковзанки – не менше 10-12 сантиметрів, масове катання – 25 сантиметрів. Масова переправа пішки може бути організована при товщині льоду не менше, ніж 15 сантиметрів. Обминайте ділянки, покриті товстим прошарком снігу – під снігом лід завжди тонший. Візьміть з собою палицю для того, щоб перевіряти міцність льоду. Якщо після першого удару палицею на ньому з’являється вода, лід пробивається, негайно повертайтеся на те місце, звідки ви прийшли. Причому перші кроки треба робити, не відриваючипідошви від льоду. Ні в якому разі не перевіряйте міцність льоду ударом ноги, не пробивайте поруч багато лунок, не збирайтеся великими групами на одному місці», – зауважували рятувальники.

Щоб громадяни не забували правила безпечної поведінки на льоду, співробітники Служби порятунку вручали тематичні листівки.

Перейти до вмісту