Ви тут:

Протидія корупції

Як розповів в.о. начальника ГУ ДФС у Полтавській області Василь Храмов з метою упередження та профілактики вчинення працівниками органів державної фіскальної служби області злочинів у сфері службової діяльності та корупційних правопорушень, у 2014 році працівниками відділу власної безпеки ГУ ДФС у Полтавській області здійснено 550 профілактичних заходів. За результатами службових перевірок винесено 37 офіційних застережень.

За вказаний період органами прокуратури відкрито 11 кримінальних проваджень за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1, ч.2, ч.3 ст.364, ч.1 ст.365, ч.1 ст.366 та ч.1 ст.367 Кримінального кодексу України відносно працівників органів державної фіскальної служби області, які допустили порушення при проведенні контрольно – перевірочних заходів. Окрім того, відносно колишніх працівників органів доходів і зборів області складено 11 протоколів про вчинення адміністративних корупційних правопорушень, відповідальність за які передбачено ч.1 ст.1726 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення вимог фінансового контролю). 9 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді накладення штрафів.

У 2014 році проведено 123 службових перевірок (розслідувань) за інформацією щодо можливих порушень вимог чинного законодавства працівниками органів державної фіскальної служби області, в тому числі 63 за зверненнями громадян, юридичних осіб. Всі звернення розглянуті вчасно, без порушення термінів. До органів прокуратури для прийняття рішення згідно Закону передано 37 матеріалів службових перевірок (розслідувань).

На адресу керівників підрозділів внесено 15 подань про усунення виявлених перевірками недоліків та притягнення винних осіб до відповідальності. До дисциплінарної відповідальності притягнуто 39 працівників органів державної фіскальної служби області, 33 позбавлено премій. 

ГУ ДФС у Полтавській області

Перейти до вмісту