Ви тут:

Правоохоронці ДСО Полтавщини відпрацювали практичні навички в затриманні правопорушників

В період з 21 по 22 січня 2015 року працівники груп затримання підрозділів ДСО Полтавської області взяли участь у проведенні практичних занять з тактико-спеціальної підготовки, які проводились на базі навчального полігону Управління ДСО в місті Полтава та Кременчуцького підрозділу охорони.

Поряд з проведенням щотижневих занять з професійної підготовки, практика проведення кущових занять по ТСП має на меті відпрацювання методів роботи правоохоронців з безпечного та якісного обстеження об’єктів в результаті виїздів за тривожними викликами, дотримання заходів особистої безпеки в ході затримання осіб, підозрюваних у скоєнні злочинів та правопорушень.

До проведення таких навчань регулярно запрошуються викладачі вищих професійних училищ працівників ДСО при МВС України. Так і цього разу у проведенні занять взяв участь викладач Вінницького ВПУ Дмитро Сапіга, який надав практичну допомогу у проведенні навчань на основі узагальненого досвіду роботи підрозділів ДСО країни та з урахуванням погіршення криміногенної обстановки в державі.

Програма навчань включала в себе теоретичні заняття, виконання практичних стрільб, відпрацювання сигналів «тривога» з об’єктів, що охороняються та затримання правопорушників.

– Основна увага при проведенні практичних навчань, – зазначив начальник відділу кадрового забезпечення УДСО Полтавщини Анатолій Власенко, – зверталась на дотримання заходів безпеки при обстеженні об’єкта, затриманні та обшуку правопорушника, оскільки, як показує життя, порушник на сучасному етапі досить підготовлений та нахабний. Тому професійність – це життєво необхідна якість для ефективної роботи працівників держохорони по захисту майна та безпеки громадян України, – додав він.

Перейти до вмісту