Ви тут:

Полтавські рятувальники нагадали громадянам правила пожежної безпеки

Сьогодні співробітники 1-ї та 2-ї державних пожежно-рятувальних частин провели профілактичний рейд по житловому сектору м. Полтава. Під час спілкування з мешканцями міста рятувальники роз’яснили громадянам правила пожежної безпеки у побуті, розповіли про причини виникнення пожеж та їх наслідки, навчали правилам поведінки під час виникнення надзвичайної події. Про це повідомили в УДСНС України у Полтавській області.

«Багато пожеж у побуті виникає через людську недбалість, неуважність та нехтування елементарними правилами пожежної безпеки», – розповідали фахівці Головного управління.

Також, рятувальники нагадували як правильно користуватися обігрівальними пристроями, електричними та газовими приладами, як слідкувати за станом електромережі.

«Електронагрівальні прилади потрібно включати в електромережу справними! – наголошували співробітники Служби порятунку «101». – Не залишайте без нагляду увімкненими в розетку електроприлади. Виходячи з дому необхідно усі електроприлади вимкнути».

Державна служба України з надзвичайних ситуацій нагадує про необхідність дотримання елементарних правил пожежної безпеки. Постійно слідкуйте за станом опалювальних печей та димарів, своєчасно їх ремонтуйте. Слідкуйте за справністю електричних мереж. Не залишайте без нагляду увімкнені телевізори та інші електропобутові прилади. Будьте обережні при палінні та використанні відкритого вогню на горищах, в підвалах, сараях та інших підсобних приміщеннях.

Перейти до вмісту