Ви тут:

Полтавщина передасть Маріуполю продукти харчування, ліки та будматеріали

Сьогодні за ініціативи Полтавської ОДА рятувальники спільно з волонтерами завантажили близько 8,5 тонн гуманітарної допомоги, яку ввечері доставлять для мешканців постраждалого Маріуполя.

Після трагедії, яка відбулася у Маріуполі, ми сьогодні, як єдина українська громада, повинні відреагувати і підтримати наших побратимів-маріупольців. Увечері на Донеччину вирушить перша машина з продовольством. Ми налагодили сьогодні контакт з головою Донецької ОДА. Наразі ми працюємо точково — що сьогодні портібно маріупольцям, те ми і відправляємо. Зараз відправляємо продукти харчування, ліки. Ввечері ми сформуємо ще дві машини, які повезуть будівельні матеріали. Те що необхідно людям, те й відправлятимемо. Ми сьогодні не осторонь проблеми, робота із збору гуманітарної допомоги активізовані і проводиться на території усієї області”, – сказав голова Полтавської ОДА Валерій Головко.

За словами начальника УДСНС України у Полтавській області Романа Кириленка, Полтавщина уже дванадцятий раз доставляє гуманітарну допомогу для мешканців Донецької та Луганської областей.

“Полтавщина доправлятиме гуманітарну допомогу для жителів Донецької області дванадцятий раз. На сьогоднішній день ми тісно співпрацюємо з Донецькою ОДА та волонтерськими організаціями,з усіма небайдужими людьми, які є справжніми патріотами нашої держави. Стосовно збору — у кожному районі, у наших підрозділах створені пункти, куди кожен охочий може принести допомогу. Це усе проводиться дуже прозоро, фіксується. У машині, яку відправимо сьогодні — борошно, цукор, консерви, згущене молоко, крупи, чай, олія. Усі продукти, які будуть використовуватися в умовах польової кухні, які уже розгорнулися у Маріуполі”, – розповів Кириленко.

Він наголосив, що загалом Полтавська область для жителів Донеччини та Луганщини передала більше 200 тонн гуманітарної допомоги.

Перейти до вмісту