Ви тут:

Податок на нерухоме майно: змінилися пільги

Як відомо, в Україні власники об’єктів житлової нерухомості (фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти) є платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Об’єктом оподаткування є об’єкт житлової нерухомості, а саме: будівлі, віднесені згідно з нормативно-правовими актами до житлового фонду, дачні та садові будинки.

Для фізичних осіб при нарахуванні даного податку передбачені пільги. Їх суть полягає в тому, що база оподаткування податком на нерухоме майно, один раз на звітний рік може бути зменшена.

Державна податкова інспекція у м. Полтаві повідомляє, що Законом України від 28.12.2014 року № 71-VIII “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи” з 1 січня 2015 року встановлено мінімальні пороги оподаткування податком на нерухомість, а саме: не оподатковуються квартири площею до 60 кв. м та будинки площею до 120 кв. м. Крім того, у разі одночасного перебування у власності платника податку декількох об’єктів житлової нерухомості, у тому числі їх часток, пільгова площа складає 180 кв. м.

Також не оподатковуються нежитлова нерухомість, яка використовується в аграрному секторі, промисловості, малі архітектурні форми та кіоски, які є суб’єктами малого бізнесу, а також ринки.

Інформаційно – комунікаційний відділ Державної податкової інспекції у м. Полтаві

Перейти до вмісту