Ви тут:

Органи Пенсійного фонду Полтавщини проаналізували роботу за минулий рік

P1120765

На розширеному засіданні колегії при начальнику Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області, яке відбулося 28 січня, розглядалися традиційні для цього періоду питання – перш за все, це підсумки роботи галузі у 2014 році щодо забезпечення виконання бюджету Фонду і фінансування виплати пенсій в регіоні. Крім того, йшлося про зміцнення виконавської дисципліни та пріоритетні напрями діяльності щодо реалізації державної політики у сфері пенсійного забезпечення на 2015 рік.

Начальник Головного управління Валерій Руденко, аналізуючи ситуацію щодо пенсійного забезпечення та пенсійного обслуговування мешканців краю, наголосив, що працівники Фонду також несуть свою міру відповідальності за її фінансову стабільність. З цією метою приділялася першочергова увага оперативному виготовленню й доставці виплатної документації, суцільній перевірці правильності нарахувань, безперебійному фінансуванню банківських установ та поштових відділень і виконанню завдань з наповнення бюджету.

У виступах на колегії зазначалося, що, незважаючи на кризові явища в економіці, які негативно відбивалися на бюджетному процесі, упродовж року органи фіскальної служби разом з працівниками Фонду зібрали 6 млрд. 530,3 млн. грн. власних коштів, що на 172,9 млн. грн. більше, ніж у 2013 році. Планові показники виконані на 102,3%, понад план поступило 123,5 млн. грн..

Акцентуючи увагу на своєчасному фінансуванні пенсійних виплат, пенсійники Полтавщини своєчасно та безперебійно забезпечували коштами понад 472 тис. непрацездатних громадян, що складає третину населення області. До того ж вони охопили першочерговою увагою більше 11 тис. осіб, що виїхали з території Донецької та Луганської областей та звернулися до органів Фонду області за переведенням виплати пенсії за місцем фактичного проживання. Реальною підтримкою колег з постраждалих регіонів стало вивантаження електронної інформації по 189,9 тис. особових рахунків одержувачів пенсій та допомог, які передано до інших областей України.

Перед засіданням колегії відбувся брифінг начальника Головного управління та спілкування з соціальними партнерами, де, зокрема, зазначалося, що в нинішніх умовах пенсійна сфера стала домінуючим фактором збереження соціального спокою в області.

Прес-служба Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області

Перейти до вмісту