Ви тут:

На Полтавщині мобілізують до війська близько 2,5 тисяч чоловіків

На Полтавщині почалася підготовка до 4 хвилі мобілізації. В області планують  мобілізувати близько 2 тис. 500 чоловіків. Наразі вже розпочалася медична комісія,  на яку викликали 2 тис. 839 осіб,  пройшло 1 тис. 741. З 20 січня розпочнеться перша черга мобілізації, яка триватиме 90 днів.
Про це повідомив військовий комісар Полтавського обласного військкомату полковник Борис Павлов  на нараді у голови ОДА.

Голова Полтавської Ода Валерій Головко зазначив, що роботи щодо мобілізації в області потрібно розпочати якнайшвидше й як найякісніше, відповідно до завдань, які ставить Президент та Прем’єр міністр України.

“Тут немає ніякої по-одиничної відповідальності ні Президента ні Прем’єр міністра. Це проблема всього нашого суспільства. Війна накладає відбитки на всі галузі, в тому числі й на економіку нашої країни. Мобілізація стосується всіх людей. Це наші люди й тому відношення до мобілізації повинно бути серйозним. Всі повинні чітко розуміти, що на кожному з нас лежить відповідальність за безпеку людей, яких ми відправляємо в зону АТО, а головне за забезпечення всім необхідним людей, які туди їдуть”, – сказав Головко.

За  словами Павлова при підготовці до мобілізації в області зіткнулися з низкою певних проблем. Зокрема –  це відсутність змін в законодавстві України, які позитивно могли б вплинути на проведення мобілізації. Не визначений порядок роботи правоохоронних органів, щодо розшуку та доставки громадян, які не з’являються у військові комісаріати. Відсутність змін щодо заборони виїзду за межі району та країни в цілому осіб, які перебувають на обліку. Несправність та відсутність на підприємствах техніки, яку можна мобілізувати.
“Наприклад, у  Лохвицькому та Чорнохинському до військових комісаріатів  викликали для проходження комісії 167 чоловік, з’явилося 19. А у деяких районах керівники підприємств відмовляються отримувати наряди на поставку техніки  до ЗСУ та інших військових формувань”, – сказав Павлов.
Він зазначив, що варто посилити якість і контроль за проведенням медичних комісій. Головам РДА перевірити та забезпечити поставку справної техніки.
Начальнику УМВС в Полтавській області активізувати роботу щодо розшуку та доставки до військових комісаріатів громадян, які ухиляються від виконання військового обов’язку. Начальнику СБУ організувати протидію негативного впливу розповсюдження через інтернет та організаціях  інструкцій від ухилення від мобілізації.

Перейти до вмісту