Ви тут:
Полтавщина Споживач 

На Полтавщині готують до затвердження більший і якісніший ніж торік бюджет, – Кропивка

Проект бюджету Полтавської області на 2015 рік винесуть на розгляд сесії облради, яка відбудеться 16 січня.

Головний фінансовий документ області цього року збільшиться на 300 млн грн і буде  якіснішим за торішній.

Про це сказав директор департаменту фінансів Полтавської ОДА Павло Кропивка.

“Проект обласного бюджету в цьому році складає 3 млрд 600 млн. У минулому році це було 3 млрд 300 млн. В абсолютних показниках — це більше. Але і якісно змінився бюджет. В минулому році ми приймали бюджет із бюджетом розвитку до 40 млн грн. В цьому році – це 98 млн грн. Це пов’язано зі змінами до Податкового і Бюджетного кодексів у зв’язку з децентралізацією, передачею повноважень на місця,” – прокоментував посадовець.

Головною особливістю нового бюджету стане надання більших повноважень громадам районів Полтавщини, зазначив перший заступник голови Полтавської ОДА Олег Пругло:

“Більш вільно себе будуть почувати райони, органи місцевого самоврядування. Бо тепер не ми,  як раніше, визначатимемо об’єкти, які треба фінансувати, а даємо їм фінанси для того, щоб вони могли самі визначити пріоритетні об’єкти, що будуть фінансуватися – чи це освіта, чи дороги, чи ФАПи. Адже у кожному районі є свої проблеми, і вони їх знають краще. Я вважаю, що це правильно. Бо так, як Київ не бачить, що нам потрібно, так і ми не всі проблеми бачимо на місцях”.

 

Перейти до вмісту