Ви тут:

На апаратній нараді в Полтавській ОДА зважили на важливість заходів з економії газу

Головним питанням  серед тих, що винесли на сьогоднішню апарату нараду у голови Полтавської ОДА, було: “Про виконання постанови Кабінету Міністрів України від 9 липня 2014 року № 296 „Деякі питання забезпечення населення, підприємств, установ та організацій природним газом до кінця опалювального сезону 2014/15 року”.
Названим документом передбачається, зокрема, вимога щодо економії газу на 30%, у порівнянні з минулим роком. Відповідно до моніторингу, з таким завданням на Полтавщині справилися частково. Заощадження газового ресурсу по промислових підприємствах складає лише 10%, прозвітував директор департаменту Полтавської ОДА з питань нафтогазового комплексу, промисловості, екології та природних ресурсів Ігор Піддубний. За його словами, серед підприємств Полтавщини до кабмінівських вимог прислухалися лише кілька. Інші ж, споживають навіть більше, ніж раніше:

“У листопаді 2014 року до рівня листопада 2013 року скоротили споживання газ ПАТ „АвтоКрАЗ” – на 229 тис. куб. м (30,6%), ПАТ „Полтавський завод медичного  скла” – на 22,9 тис. куб. м (10,5%). У той же час частина підприємств збільшила обсяги споживання газу до рівня листопада 2013 року, зокрема  ВАТ „Полтавський ГЗК” – на 1,7 млн. куб. м (11,4%), ПАТ „Кременчуцький колісний завод” – на 116 тис. куб. м (36,4%), ПАТ „Крюківський вагонобудівний завод” – на 266 тис. куб. м (8,7%)”, – сказав Піддубний.

Такий стан справ не задовольняє голову Полтавської ОДА Валерія Головка. Керівник не побачив у звіті Піддубного конкретних заходів та аналізу ситуації. Обмежуватися  ж моніторингом, на думку Головка, неправильно.

“Ви повинні зробити ретельний аналіз і з”ясувати можливості підприємств щодо того, що від них вимагають. У відповідності до загальної картини повинен бути чіткий план заходів”, – сказав Головко.

Є нарікання у керівника області і до роботи з населенням. Обмежуватися нечисленними виступами по телебаченню, як про це доповіли, не можна. Треба дійти до кожної родини з інформацією, яка б учила людей культурі заощадження енергоресурсів.

На апаратній нараді заслухали ще питання про підтримку та розвиток позашкільних навчальних закладів області, про виконання Комплексної програми сприяння розвитку громадянського суспільства та інформаційної сфери в Полтавській області на 2013-2015 роки та  про стан техногенно-екологічної безпеки, надзвичайні події та ситуації, які виникли на території області.

Більше про перебіг апаратної наради читайте на Новинах Полтавщини.

Перейти до вмісту