Ви тут:

Міліція акумулювала максимум засобів щодо захисту громадян, – Андрій Балонь

Головною темою зустрічі під час наради у голови Полтавської ОДА, стало питання щодо стану суспільно-політичної ситуації в Україні та на Полтавщині, а також готовність області до активної фази мобілізації.

Очільник обласного управління міліції Андрій Балонь запевнив, що наразі міліція акумулювала максимум засобів щодо захисту громадян від протиправних посягань.

«Для забезпечення громадського порядку й безпеки на Полтавщині, в системі Єдиної дислокації, щодобово, в середньому, залучається близько 700 працівників міліції, 67 військовослужбовців Національної гвардії та 140 осіб громадськості. На території області діють 125 автопатрулів та 105 піших патрулів, – повідомив Андрій Балонь, – окрім того, на даний час в місті Полтава та Кременчук налагоджена тісна співпраця з двома громадськими формуваннями, що пройшли відповідні тренувальні збори та можуть залучатися до патрулювання й охорони стратегічних об’єктів. Одним із реальних резервів, які ми ще можемо залучити до патрулювання, є громадські формування, не байдужі громадяни та власники вогнепальної чи травматичної зброї».

Окремо головний міліціонер області звернувся з проханням до керівників на районному та міському рівні з розумінням віднестися до спільної роботи та максимально сприяти забезпеченню безпеки наших населених пунктів – проводити широку роз’яснювальну роботу серед населення як в плані роз’яснення їх прав, так і щодо їх залучення до патрулювання вулиць і охорони важливих об’єктів.

Наприкінці доповіді Андрій Балонь повідомив, що заради спокою громадян та активізації профілактики злочинності в області, а також посилення охорони стратегічних об’єктів від злочинних посягань, значно буде збільшено кількість патрулів в населених пунктах Полтавщини.

«З метою максимального захисту громадського порядку, оперативного реагування міліції на всі події та правопорушення, просимо вас активно долучатися до співпраці з міліцією, – сказав Андрій Богданович, – радимо негайно повідомляти важливу інформацію оператору служби «102» або на телефони «гарячої лінії» УМВС (0532) 51-77-57 або 56-22-33».

На підтримку пропозицій керівника міліції виступив голова обласної адміністрації Валерій Головко. Він акцентував увагу присутніх на необхідності створення відповідних схем патрулювання міліції та громадськості в районах, звернув увагу на необхідності негайного створення громадських загонів самооборони, акцентував на максимальному залученні осіб, які мають у користуванні травматичну зброю.

«Необхідно пробудити свідомість людей, які й досі думають, що війна їх не стосується. У нас сьогодні біда одна, тож всім нам потрібно об’єднатися і працювати разом!» – підсумував нараду голова ОДА.

 

ВЗГ УМВС України в Полтавській області

Перейти до вмісту