Ви тут:

Міліціонери Полтави затримали чоловіка, який пограбував медсестру

Лише два дні знадобилось дільничним інспекторам Київського районного відділу міліції міста Полтави, щоб затримати чоловіка, який ввечері 20 січня на вулиці забрав жіночу сумку у 54-річної полтавки. Жінка, яка працює медсестрою в амбулаторії сімейної медицини, після закінчення робочого дня поверталась з роботи додому, коли до неї ззаду підбіг невідомий та вихопив із рук сумку. Потерпіла намагалась наздогнати молодого чоловіка, однак, сили були нерівні, тож дана спроба закінчилась невдачею.

У Київському райвідділі міліції Полтави, куди відразу після події звернулась потерпіла, за даним фактом було розпочате кримінальне провадження за статтею 186 Кримінального кодексу України (грабіж). У рамках його розслідування вранці наступного дня дільничні інспектори обстежили прилеглу до місця вчинення злочину територію і на будівлі одного із торгівельних закладів виявили камеру відеоспостереження – вона була направлена саме на місце, де було скоєне пограбування. Під час перегляду відео дільничні інспектори міліції побачили нападника саме у момент пограбування, однак, розгледіти його обличчя через темряву міліціонерам не вдалось – було видно лише його загальні риси.

«Отримавши з відеозапису загальні риси чоловіка, який скоїв данепограбуваня, – розповідає дільничний інспектор Київського РВ ПМУ старший лейтенант міліції Олександр Савченко, – ми з колегами провели ряд заходів і отримали оперативну інформацію про місце проживання чоловіка, який зовні схожа на того, який є у нас на відео. Коли ми навідались за даною адресою, то виявилось, що це полтавець, який лише декілька місяців тому за скоєння крадіжки затримувався працівниками іншого райвідділу і був засуджений до відбування покарання у виді позбавлення волі з випробуванням («умовно»)».

Під час спілкування з працівниками міліції 22-річний чоловік зізнався у скоєному. Виявилось, що на жінку він напав просто, щоб пожартувати. «Ми з товаришами того вечора відпочивали і випили лишнього, – повідомив міліціонерам зловмисник. – На вулиці побачили одиноку жінку і вирішили з неї таким чином пожартувати. У сумці виявилось лише 55 гривень, але вони нам були непотрібні, у нас були гроші. Після цього знову пішли випивати».

Відразу після затримання до Київського райвідділу міліції за чоловіком приїхала і його дружина з малими дітьми. Виявилось, що у нього їх аж четверо. «Горе» батько говорить, що шкодує про скоєне, що якби не горілка, ніколи б подібного не зробив, адже уже має гіркий досвід порушення Закону і встиг усвідомити, що йому потрібно виховувати дітей. Суд декілька місяців тому уже повірив подібним словам чоловіка і звільнив його від відбування покарання за крадіжку з випробуванням (умовно), чи повірить ще й цього разу – невідомо. Наразі відомо лише те, що відповідно до санкції частини 2 статті 186 Кримінального кодексу України за скоєне пограбування зловмиснику загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років.

За матеріалами УМВС України в Полтавській області.

Перейти до вмісту