Ви тут:

Керівник Полтавщини взявся за сферу пасажирських перевезень

Стан справ у сфері пасажирських перевезень Полтавської області не задовольняє новопризначеного голову Полтавської ОДА Валерія Головка.

Про це він сказав на апаратній нараді сьогодні.

Не дослухавши до кінця доповідь директора Департаменту інфраструктури та туризму Полтавської ОДА Сергія Марчишинця, голова зазначив:

“У вас усе складно виписано, але щоб я більше такої доповіді не чув. У ній немає головного. Чи задовольняють сьогодні перевезення, які відбуваються в області, людей, які живуть у Чорнухинському, Чутівському, Лохвицькому та інших районах? Оце перше й найважливіше питання, яке ми повинні ставити перед собою. А ви сьогодні підняли проблеми перевізників, відшкодування і таке інше. А де людина, яка потребує сьогодні якісного перевезення в Полтавській області? Бо у нас так трапляється нині, що коли людині потрібно  до дільничного лікаря в район – вона домовляється на 9-ту годину, наприклад, а автобус в кращому випадку приїжджає о 12-й. То в мене питання виникає — чи правильно організоване перевезення?”.

Зважаючи на такий стан речей керівник області розпорядився, щоб без участі громади найвіддаленішого села надалі жоден маршрут не був затверджений.

“Ми сьогодні відпрацюємо єдиний алгоритм узгодження маршрутів. Ми опустимося до самого низу — до селищного голови, громади сільської. Насправді переходимо до дуже простих речей. Для того, щоб надалі винесли маршрути на тендери – повинні почути людей. Де бабусі краще, на якій вулиці, щоб зупинявся автобус, який час для неї зручніший. І тільки після цього будемо проводити заходи, які називаються тендерами”, – сказав Головко.

Щоб провести цю роботу в районах очільник відвів 3-4 місяці.

Перейти до вмісту