Ви тут:

Карлівські рятувальники навчали школярів правил безпечної поведінки на водоймищах взимку

Учора співробітники Карлівського районного сектору ГУ ДСНС України у Полтавській області провели для учнів 6-7 класів Карлівської загальноосвітньої школи №1 пізнавально-профілактичну лекцію з питань безпечної поведінки у зимовий період. Про це повідомили в УДСНС України у Полтавській області.

Під час профілактичної бесіди рятувальники навчали присутніх правилам безпечної поведінки на водних об’єктах у зимовий період та надання допомоги постраждалим.

«Якщо стали свідками нещасного випадку на воді, то ні в якому разі не потрібно бігти до потерпілого по кризі, адже й самі можете опинитися у льодяній купелі, для порятунку необхідно кинути постраждалому кінець мотузки, або простягнути палицю, весло, жердину, тим самим допомогти дістатися до берега. Коли ви не впевнені у своїх силах і не можете допомогти постраждалому самотужки, необхідно якомога швидше покликати на допомогу дорослих», – зазначали співробітники Служби порятунку «101».

Також, рятувальники наголосили на тому, що забороняється виходити на недостатньо міцний лід, а граючись снігом, треба бути дуже обережним, адже кинута в людину сніжка може завдати чималих травм. Обмерзла кригою сніжка не тільки може травмувати людину, але й розбити вікно, а його відламки можуть травмувати людей, які знаходяться внизу. Під час сильних морозів треба слідкувати, щоб не було відмороження рук, ніг, вух, якщо ж виникло переохолодження, то негайно зайти у тепле приміщення.

Щоб дітлахи не забували про важливі правила та корисні поради, фахівці Головного управління вручили присутнім тематичні листівки та пам’ятки.

Перейти до вмісту