Ви тут:

День Соборності України на Лубенщині пройшов під гаслом «Єдина і неподільна Україна»

12З  нагоди Дня Соборності України біля пам’ятного знака родини Шеметів, громадських діячів, меценатів, борців за незалежність України, за сприяння яких у 1905 році вийшла друком перша на території Лівобережної України україномовна газета «Хлібороб», відбувся мітинг та покладання квітів, у якому взяли участь керівництво району, громадськість, учнівська молодь. Під час урочистого заходу його учасники мали нагоду долучитися до однієї із славних сторінок нашої історії, пов’язаної з родиною Шеметів, «які вкраїнське слово у пресі відродили, газету «Хлібороб» сміливо утвердили».

До учасників мітингу звернувся голова райдержадміністрації Роман Сидоренко, котрий згадував діячів, які в різні рази дбали про те, щоб об’єднати Україну. «Вклоняючись сьогодні борцям за незалежність і свободу нашої держави, давайте будемо гідні їхньої пам’яті й своїми вчинками доведемо не лише наш патріотизм, але й спроможність побудувати могутню самодостатню державу. Звертаючись до подій сьогодення, ми, як ніколи, розуміємо необхідність єднання нашого народу. Адже тільки в єдності ми подолаємо всі кризи та зробимо Україну сильною і заможною європейською державою», – наголосив Роман Сидоренко.

Зі святом земляків вітав голова районної ради Олександр Темченко.

До відзначення свята активно долучилася громадськість та учнівська молодь, зокрема Аня Кадушкіна та Катя Звержинська із Вищебулатецької ЗШ І-ІІІ ст. декламували патріотичні вірші, а решта учнів з цієї школи розгорнули кількаметровий Державний Прапор, як символ єдності України.

Перед присутніми виступив учитель історії Вищебулатецької ЗШ І-ІІ ст. Тарас Гармаш, який у своєму виступі згадав цікаві символічні факти нашої історії, – повідомляє Лубенська РДА.

По завершенню мітингу його учасники поклали квіти до пам’ятного знака.

Перейти до вмісту