Ви тут:

До Полтави з зони АТО повернувся зведений загін міліції

 

Сорок полтавських правоохоронців, які більше місяця перебували у зоні АТО, повернулися додому.

Зведений загін в Костянтинівці забезпечував охорону громадського порядку та ніс службу на блокпостах.

Зустрічали їх прапорами та патріотичною символікою. Правоохоронці кажуть: на Сході відчули колосальну підтримку з боку полтавців та всіх українців.

Особливо дякували волонтерам за допомогу, листи та малюнки від дітей.

“Раді такій зустрічі. Спасибі всім, хто підтримує нас в тяжку хвилину, допомагають. Забезпечують нас всім необхідним”, – сказав боєць з позивним Монах.

Хлопці перевербували в глибокому тилу, основне завдання- перевірка автомобілів, вилучення наркотичних засобів, зброї, заборонених предметів. Службу несли в Новорічні та Різдвяні свята. Кажуть, що свято, як свято, а головне робота.

“На Новий рік були спроби бойовиків з території ДНР перейти на сторону контрольовану українськими військовими. Особливих та надзвичайних випадків не фіксували. Зараз ситуація на сході досить напружилася. Бойовики змінюють дислокацію, а російські війська їм допомагають. Побільшало й диверсійних груп. Ми бачили колони техніки, яка пресувалися та швидкі, що вивозили поранених”, – сказав один з бійців.

За словами заступника  начальника УМВС України в Полтавській області Леоніда  Бобрицького на сході України правоохоронці гідно виконували свій обов’язок, повернулися всі живі й здорові.

Зустрічав міліціонерів голова Полтавської обласної ради Петро Ворона, який сам нещодавно повернувся з зони АТО.

“Дорогі земляки та побратими! Я дякую Богу за те, що ви всі повернулися живі. І ця війна якби закінчилася як найшвидше. І ми займалися тільки тим, що наводили лад і не були жертв та смертей. Для всіх ви герої, бо саме ви пішли захищати єдність країни та майбутнє”, – сказав Ворона.

Для багатьох міліціонерів це вже не перша ротація. Попереду в бійців — тижневий перепочинок, після чого розпочнуться робочі будні.

 

Перейти до вмісту