Ви тут:

Для дітей переселенців у Лубнах провели захід «Диво на піску»

На бабазі кризового центру допомоги тимчасово переміщеним особам, що відкрився приміщенні Лубенської  центральної районної бібліотеки ім. В. Малика, відбулося заняття з елементами пісочної терапії «Диво на піску» для молодших школярів, які переїхали до нашого міста із зони збройного конфлікту на сході України.

Про це повідомили в Лубенській РДА.

Програма заняття передбачає успішну та швидку адаптацію до нових умов навчання і проживання. Під час виконання завдань відбувається корекція тривожності  у дітей засобами пісочної терапії під час адаптаційного періоду», – говорить організатор заходу Олександр Чепур.

В ході заняття психолог Юлія Пода та ведучі  демонстрували оригінальний підхід  до вирішення проблеми пізнавального розвитку дитини, використовуючи для цього доступні, цікаві для дітей матеріали та форми роботи.  Акцентувалась увага на тому, що використання елементів пісочної терапії є ефективним у роботі з дітьми, особливо які пережили психологічну травму.  Пісок  стимулює дрібну моторику руки дитини,  активізує мовленнєві процеси. Засобами пісочної терапії їй вдавалось втримувати увагу та зосередженість малюків, розвивати їх пізнавальні процеси.

Діти обирали серед іграшок своїх персонажів, будували та змінювали разом «Чарівну країну» відповідно до власних поглядів, цікаво і змістовно програючи кожен казковий персонаж. Системна і послідовна робота організаторів забезпечила високий рівень розвитку пізнавального та креативного потенціалу кожної дитини. Заняття викликало багато позитивних емоцій у дітей  та їх пізнавальну активність.

Спеціаліст відділу в справах сім᾽ї, молоді та спорту  виконавчого комітету Лубенської міської ради Світлана Іванченко відзначила, що елементи арт-терапії не є складними у використанні, але потребують серйозної підготовки та творчого підходу фахівців. Використання елементів арт-терапії діти сприймають з великим задоволенням. Саме в невимушеній, природній для дитини атмосфері творчості найбільш ефективно відбувається її розвиток.

Заняття відбулося у рамках проекту «Створення кризового центру і реалізація програми відновлення життя, адаптації та інтеграції дітей, тимчасово переміщених із зони конфлікту на сході України, до умов приймаючих громад в Полтавській області», що реалізується Полтавською обласною молодіжною громадською організацією «Твій Світ» за підтримки Канадського Фонду Місцевих Ініціатив.

Перейти до вмісту