Ви тут:

Державна виконавча служба та Державна реєстраційна служба ліквідовуються

Державна виконавча служба та Державна реєстраційна служба ліквідовуються. Про це повідомила брифінгу в Будинку Уряду Перший заступник Міністра юстиції Наталія Севостьянова.

«Ми передаємо повноваження по реалізації державної політики у сфері примусового виконання рішень та у сфері державної реєстрації Міністерству юстиції», – повідомила Наталія Севостьянова, характеризуючи це як проміжний етап реформ.

За словами Першого заступника Міністра, кінцевий етап реформування – «виконання рішень судів буде здійснюватися за змішаною системою: окрім державних виконавців, ми будемо мати приватну виконавчу службу».

Щодо реформування реєстраційної служби, то ці функції повинні поступово передаватися до органів місцевого самоврядування «разом з усіма коштами, передбаченими на реалізацію даних функцій, так і з відповідальністю».

«Ми не можемо це зробити одразу, щоб процес не зупинився. Ми вважаємо, що нам необхідно реалізувати цей проект поступово, вибрати декілька областей, та запустити пілотні проекти», – повідомила Наталія Севостьянова.

Перший заступник Міністра повідомила, що допомагають проводити відповідну реорганізацію грузинські експерти, які мають досвід успішної реформ реєстраційної та виконавчої служб Грузії.

ДЕПАРТАМЕНТ ІНФОРМАЦІЇ ТА КОМУНІКАЦІЙ З ГРОМАДСЬКІСТЮ СЕКРЕТАРІАТУ КМУ

Перейти до вмісту