Ви тут:

Задовольнили позов прокуратури, пред’явлений до Кобеляцької міськради

Постановою Кобеляцького районного суду задоволено позов прокуратури району до виконавчого комітету Кобеляцької міської ради про визнання протиправними та скасування двох пунктів рішення зазначеного комітету «Про деякі питання прийому дітей до дитячих садків міста Кобеляки». Про це поінформувала начальник відділу захисту прав і свобод дітей прокуратури області Галина Скотаренко
За її словами, про це рішення стало відомо із засобів масової інформації. Перевіривши повідомлення журналістів, прокуратура внесла подання голові Кобеляцької міськради з вимогою скасувати його, адже пункти 1 і 2 рішення виконавчого комітету Кобеляцької міськради не відповідали вимогам законодавства та суттєво обмежували права і законні інтереси дітей у сфері дошкільної освіти. Однак документ прокурорського реагування органом місцевого самоврядування був відхилений, що стало причиною пред’явлення позовної заяви до суду, який погодився з доводами прокуратури. 

Наприкінці липня виконавчий комітет Кобеляцької міської ради ухвалив рішення про деякі питання прийому дітей до дитячих садків міста. Цим документом дозволявся прийом у дошкільні навчальні заклади Кобеляк дітей від 3-х років. Як виняток, допускався прийом малюків, які на 1 вересня досягли віку 2 років 6 місяців, виключно на підставі відповідного розпорядження міського голови. Також заборонявся прийом до дитячих садків дітей дошкільного віку, які не є жителями Кобеляк. Як виняток, допускався прийом тих малюків, які не є жителями міста, також виключно на підставі відповідного розпорядження міського голови. До їх числа потрапили лише діти переселенців із Криму, зони проведення антитерористичної операції та молодих спеціалістів і службових осіб, направлених на роботу в Кобеляки.

Нагадаємо, Кобеляцька міська рада заборонила прийом до дитсадків дітей, які не є жителями Кобеляк.

Перейти до вмісту