Ви тут:

В одному із райвідділів Полтавщини працює міліціонер-легенда

У цьому році свій 30-річний ювілей роботи в міліції відзначає начальник карного розшуку Шишацького райвідділу міліції Василь Лисенко. Про це повідомили в УМВС України у Полтавській області.

В міліцію Василь Миколайович прийшов у 1984 році. Його міліцейська кар’єра розпочалася із посади інспектора ВДСО при Миргородському міськвідділі міліції. Будучи сержантом міліції, у вересні 1989 року він отримав наказ про відрядження в зону відчуження міста Чорнобиль. Молода дружина з маленькою донькою залишились самі вдома.

«Спочатку наш зведений загін УВС прибув в місто Чорнобиль, а звідти в місто Прип’ять для забезпечення охорони житлового масиву даного міста, так як всі жителі в екстреному порядку були евакуйовані, а їхнє майно залишилось, – згадує ті події Василь Лисенко, – нас розселили в місцевий гуртожиток, видали спецформу, неподалік знаходилась їдальня, де ми всі харчувались, і де раз в день давали склянку червоного вина».

Далі зведений загін був поділений на чергові групи, які заступали на 12 годин. Всі перші поверхи багатоповерхових будинків були підключені до сигналізації, яка виходила на пульт управління в РВ.

Рівень радіації на місці дізнавались від дозиметру, який являв собою коробочку розміром 1 на та який прикріплявся до спеціального форменого одягу над правою нагрудною кишенею. Після чергування проводилась санітарна обробка – дезактивація.

«На місці радіація не відчувалась, про те ми бачили речі, в які не відразу можна повірити, – говорить правоохоронець, – так, одного разу, коли йшли по вулиці, побачили на узбіччі їжачка, який був без голок. Крім цього, волоські горіхи та грони винограду були розміром в гарне велике яблуко. Відрядження тривало один місяць, та запам’яталось воно на все життя».

На даний час Василь Миколайович працює начальником карного розшуку і коли надійшов наказ з УМВС про відрядження працівників райвідділу в зону АТО, він перший зголосився туди поїхати. Пройшовши в Лубнах відповідне зональне навчання та тестування на спеціальну і вогневу підготовку, міліціонер вирушив до Донецької області, де пробув один місяць, а повернувшись додому, був гордий за своїх колег, що разом з ним відстоювали незалежність нашої держави.

«Робота правоохоронця є дуже складною та відповідальною перед суспільством, тому потрібно бути готовим до будь-яких випробувань і лише справжнім патріотам вдається вистояти» – завершив Василь Миколайович.

У Шишацькому райвідділі Василь Лисенко користується високим авторитетом серед колег, він має добру славу серед населення у Шишацькому районі та завжди готовий допомогти людині у будь-якому життєвому питанні. Головним девізом життя Василя Лисенка є: «Не зупинятися, а йти вперед!». 

Перейти до вмісту