Ви тут:

У Полтаві покажуть фільм про Революцію гідності – «Сильніше, ніж зброя»

Полтава стала 14 містом у якому покажуть повнометражний документальній фільм «Сильніше, ніж зброя».

Над фільмом працювали кінематографісти і волонтери з об’єднання «Вавилон’13» .А це понад 40 творців — режисерів, операторів та всідків подій.

Про роботу над фільмом розповілди учасники творчої групи на прес-конференуії в ОКІА «Новини Полтавщини»

«Сильніше, ніж зброя» це наша з вами історія, яка обпалює серця. Це історія, яку потрібно показувати зараз», – сказала голова відділу дистрибюції ГО» Вавилон ’13» Ксенія Косик.

У фільмі показали хронологію протесту, зібрану із короткометражних історій, до якої додались також кадри оборони Донецького аеропорту та історія бійця батальйону «Азов» Максима Яроша.

«Ваші камери сильніші, ніж зброя», – такі слова почув один із учасників групи «Вавилон 13» Ярослав Пілунський від бойовика, коли у березні разом з іншим оператором Юрієм Грузіновим потрапив у полон у Криму. Вирішили, що кращої назви для фільму не знайти», – розповів Андрій Котляр.

Однак «Сильніше, ніж зброя» – це цілісна робота. Туди потрапили епізоди, що вже набирали в інтернеті мільйони переглядів: наприклад, піаністка у захопленій КМДА або священик, що спілкувався з «Беркутом».

«У фільмі показано від події на Михайлівській площі спроби захоплення Адміністрації президента 1-го грудня до кривавих боїв у руїнах донецького аеропорту. Головне що ми хочемо донести до глядача це те, що ми не даємо відповідей у своїх фільмах, а ставимо питання», – сказав Моксим Котляр.

На цьому творці зупинятися не збираються. У планах авторів створити 5 проектів про зону бойових дій.

Прем`єрний показ у Полтаві відбудеться сьгодні о 16.40 в кінотеатрі ім. Котляревського.

Перейти до вмісту