Ви тут:

У Полтаві кейс-менеджерів навчали допомагати переселенцям

17-18 грудня Інститут з міжнародного співробітництва Асоціації народних університетів Німеччини (DVV International), ГО “Інформаційно-дослідний центр “Інтеграція та розвиток” та БО “СВІТЛО НАДІЇ” провели тренінг для кейс-менеджерів Полтавщини “Кейс-менеджер. Континуум підтримки” у рамках проекту “Єдина країна – єдиний народ”.

“Це уже другий такий тренінг. Перший ми провели для міст Миргород та Кременчук. Наразі навчаємо кейс-менеджерів з Полтави та Комсомольська. У нас є 32 активісти. Найголовніше, що вони сьогодні зібралися разом, і тепер на місцях будуть знати одне одного в обличчя, взаємодіяти. Навчання проходить з метою посилення координації та впровадження нових методик роботи з переміщеними особами із Донецької та Луганської областей. Ця діяльність спрямована на Миргородський район, Кременчук, Косомольськ та Полтаву. У тренінгу приймають участь, як державні організації, так і неурядові, волонтерські групи, громадяни, які на сьогодні займаються наданням допомоги переміщеним особам на місцях. Нашу активність підтримало представництво німецької (неурядової) організації Німецьке об’єднання народних університетів» (DVV International), за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини”, – розповів керівник пенітенціарного напрямку БО «СВІТЛО НАДІЇ» Роман Дрозд.

За його словами, на сьогодні в області більше 11 тис. переселенців. Усі вони потребують допомоги. І робота кейс-менеджерів є надзвичайно важливою.

“Ми навчаємо новій методиці кейс-менеджменту. Менеджери збирають інформацію про клієнтів, знають як допомогти знати одяг та житло переселенцям, як оформити соціальні виплати. Тобто такий наш працівник максимально забезпечує вирішення проблем переселенців. Тільки таким чином ця діяльність може згуртувати нашу державу. Бо Схід і Захід разом, і наданням конкретної допомоги повинні займатися усі разом, як державні, так і недержавні установи, волонтери, усі небайдужі”, – зазначив Роман Дрозд.

Директор центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Комсомольської міської ради Олена Запсильська, яка взяла участь у тренінгу, наголосила на важливості проведення таких навчань.

“Як керівник соціальної служби, я на професійній основі надаю соціальні послуги людям, які опинилися у складній життєвій ситуації. І вимушені переселенці це одна із таких категорій. У наше завдання входить координація зусиль недержавних і волонтерських організацій, які допомагають державним організаціям у наданні соціальних послуг різного профілю, різним категоріям клієнтів. Тому мені сьогодні цікавий цей тренінг і як керівнику, і як волонтеру, і для професійного зросту подібні заходи дуже корисні”, – сказала Запсильська.

“Основна мета моєї дільності — допомога і підтримка вимушено переміщених осіб з окупованих територій України. Ми налагоджуємо зв’язки із різними організаціями, таким чином намагаємося допомогти переселенцям вирішити ті чи ті проблеми. Ми сприймаємо кожну людину, як індивідуальність з її непростою життєвою історією. Звертаємо увагу на нагальні проблеми людини, намагаємося вислухати її, зорієнтувати, підказати, проконсультувати”, – розповіла кейс-менеджер БО “”СВІТЛО НАДІЇ” Анна Дальченко.

По закінченню тренінгу усі учасники отримали сертифікати.

 

Перейти до вмісту