Ви тут:

Переможцями Всеукраїнського Інтернет-турніру із природничих дисциплін стали учні Кременчуцького ліцею № 4

Нещодавно у Центрі науки та мистецтва «DIYA» при Національному центрі «Мала академія наук України» проходив фінал Всеукраїнського Інтернет-турніру з природничих дисциплін, який Мала академія наук проводить уже п’ятий рік поспіль. Про це повідомили у Кременячуцькій міській раді.

Фіналістами цього ювілейного поєдинку стали команди учнів Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою «Золоті шеврони», Нововолинського ліцею-інтернату Волинської області «Імпульс», Добропільського НВК № 4 Донецької області «Гістерезис»,Кременчуцького ліцею № 4 Полтавської області «INSIDE».

Для участі в турнірі було зареєстровано 474 команди з усієї України. До основного етапу відбірного туру потрапило 15% учнівських колективів.

Команда «INSIDE» за допомогою презентації у PowerPoint ознайомила присутніх із своїм навчальним закладом, команда «Імпульс» роздала суперникам газети з інформацією про свій ліцей. «Золоті шеврони», одягнені у військову форму, у жартівливій формі розповіли про захоплення, дитячі мрії і наукові інтереси кожного з учасників команди, а учні з Добропілля (команда «Гістерезис») продекламували вірш про своє місто.

Гра цілком виправдала очікування організаторів. Коли було пройдено чотири блоки, команди зрозуміли: останній – хімія – буде для них вирішальним, адже результати попередньо виконаних завдань свідчили про незначний розрив.

Перемогу здобули кременчуцькі школярі з команди «INSIDE» Кременчуцького ліцею № 4. Її капітан Юлія МАНЬКОВСЬКА зізналася, що найважчим був початок, коли явний лідер ще не вимальовувався. Також гравці дуже хвилювалися під час відбірного етапу, бо не знали, чи увійдуть до трійки лідерів. Минулого року їхній команді, яка, до речі, у такому складі бере участь вже вдруге, не вистачило одного бала, щоб потрапити до фіналу.

Під час урочистого нагородження команди отримали від НЦ «Мала академія наук України» сучасну комп’ютерну техніку для своїх шкіл: «INSIDE» ( Кременчук) – відеопроектор, екран і вай-фай роутер, «Гістерезис» – музичний центр і роутер, а «Золоті шеврони» та «Імпульс» – багатофункціональні пристрої (МФУ). Глядачам, що правильно відповіли на запитання, пощастило виграти  смартфон і планшет Lenovo, а також флеш-накопичувачі.

Перейти до вмісту