Ви тут:

Паралель між Ізраїлем та Україною очима журналіста ОДТРК «Лтава»

Журналістка, заступник директора ТВО ХРПТ ОДТРК «Лтава» – Олена Никифоренко розповіла про участь в міжнародній конференції представників засобів масової інформації, що проходила в Ізраїлі.

Цей захід відбувся завдяки бюро зв’язків «Натів», фонду «Генезис» та Єрусалимському прес-клубу. Роль преси в демократичному суспільстві – критикувати владу. Навіть прем’єр міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу висловився щодо Ізраїльської преси так: «Якщо я завтра, як Ісус Христос пройдусь по воді озера Кінерет, в заголовках напишуть: «Нетаньягу не вміє плавати!!!!». Засоби масової інформації в Ізраїлі незалежні, не підлягають цензурі. Журналісти – представники еліти суспільства. Вони пишуть критичні матеріали на перших осіб держави – і є приклади, коли екс-президента та екс-прем’єра засудили за злочини.

В передачі «Ранок на Лтаві» Олена поділилась найцікавішим, розповіла про свободу слова, про насичену інформаційну програму навчань та зустрічей з парламентарями, журналістами, військовими, експертами в різних галузях політики, оборони, науки.

А ще – про неочікуване знайомство та інтерв’ю з Андрієм Кожиновим, військовим кореспондентом 9 Каналу та про Володимира Познера, з яким довелося спілкуватися в парламенті.

В середу, 10 грудня, о 18:00 в програмі «Позиція» дивіться військове інтерв’ю Олени Никифоренко з сектора Гази: командир танкової бригади, полковник Герман Гільтман (учасник операції «Нерушимая скала»), заступник мера міста Сдерот на кордоні з секторм Гази Марк Іфраімов, мер міста Хацор-ха-Гліліт Шимон Свіса розкажуть нашим глядачам про те, як армія оборони Ізраїлю захищає мирних жителів в умовах перманентної загрози , про державну програму бомбосховищ, про «Залізний купол», про російські «Корнети», які стріляють в ізраїльтян з вікон школи в секторі Гази та багато іншого, що сьогодні робить схожими ситуацію в Україні та Ізраїлі.

Прес-служба ОДТРК «Лтава»

Перейти до вмісту