Ви тут:

На Полтавщині всі діти підуть на зимові канікули 29 грудня

На Полтавщині всі учні підуть на зимові канікули 29 грудня, проте тривалість дитячого відпочинку подекуди різнитиметься.

Про це повідомив директор департаменту освіти і науки Полтавської облдержадміністрації Сергій Шевчук під час апаратної наради в Полтавській ОДА.

“Згідно з унормованою структурою навчального року, враховуючи погодні умови термін зимових канікул у загальноосвітніх навчальних закладах коливається від 2 тижнів до одного місяця”.

Щоб наситити відпочинок дітей у Полтавській області готують цілу низку новорічно-різдвяних заходів, включаючи святкові програми, виховні години та спортивні змагання.

Зокрема, подбали про залучення дітей до зимових видів спорту:

“За повідомленнями РДА та міськвиконкомів плануються обладнати 213 льодових та хокейних майданчиків, на яких будуть проведені змагання серед дітей за різними віковими категоріями”.

Проведуть і низку екскурсій для дітей. Ними охоплять понад 10-ть тисяч учнів. Найпопулярніші – у Карпатський регіон, Київ, Львів, Харків та по Полтаві.

Понад 2 тисячам дітям з Полтавщини пощастить потрапити на свято Президентської новорічної ялинки у Національний Палац України.

Зимовим відпочинком охоплять всіх дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки, які вчаться в інтернатних закладах.

“На сьогоднішній день таких дітей в області є 168. Вони навчаються в 11 інтернатних закладах області, і всі вони матимуть змогу оздоровитися в дитячому санаторному центрі “Миргородський” – це 71 дитина, – та в обласному оздоровчому таборі “Еколог” (97 дітей), – зазначив Шевчук. – На це оздоровлення з обласного бюджету виділили 537 тис. грн. Департамент освіти спільно з обласною СЕС забезпечить контроль за якісним і безпечним відпочинком дітей”.

Окрім цього, вихованці Полтавської спеціалізованої школи-інтернату №2  відпочиватимуть взимку в Італії.

Особливу увагу під час усіх зимових свят приділятимуть в області патріотичному вихованню юного покоління. На переконання Сергія Шевчука, саме воно має пронизувати весь виховний процес у навчальних закладах.

“Враховуючи суспільно-політичну ситуацію, яка склалася в Україні, згідно з останніми рекомендаціями Міністервства освіти, патріотичне виховання має на сьогодні пронизувати наскрізно абсолютно весь виховний процес у загальноосвітньому чи дошкільному навчальному закладі. В тому числі і не є виключенням і під час зимового оздоровлення та відпочинку. Патріотичне виховання має поєднувати в собі і пронизувати національне, громадянське, родинне, естетичне, сімейне виховання, базуватися на національній історії, знаннях і відстоюванні своїх прав, важливості виконання конституційних і громадянських обов’язків”.

При поєднанні різноманітних форми і методів патріотичного виховання варто  уникати формалізму і одноманітності, радить голова Полтавської обласної ради Петро Ворона.

 “Патріотичне справжнє виховання — це те, що діти повинні всі відчувати себе, що ми українці, і ми єдина нація. І це треба приносити. Я думаю, що тут очільники облдержадміністрацій, райдержадміністрацій повинні відійти від старого стилю роботи, так само, як методкабінети. Давайте звикати до того, що є патріотичне виховання. Звітуйтеся, що проводите. Тому що демократія в школі – це перш за все відсутність елементарних речей патріотичного виховання. Ми звикли вже до того, що наше головне завдання тільки навчати, а виховувати повинні батьки. Так, вибачте, багатьох батьків самих треба виховувати”, – зазначив Петро Ворона.

ПЕТРО ВОРОНА
СЕРГІЙ ШЕВЧУК

 

Перейти до вмісту