Ви тут:

Миргородські рятувальники роз’яснили громадянам правила пожежної безпеки у побуті

Учора співробітники Миргородського районного відділу ГУ ДСНС України у Полтавській області провели профілактичний рейд, під час якого розповіли мешканцям району про оперативну обстановку пов’язану із пожежами, роз’яснили вимоги пожежної безпеки, нагадали основні правила пожежної безпеки у побуті та вручили тематичні листівки. Про це повідомили в УДСНС України у Полтавській області.

«Дотримуйтесь правил пожежної безпеки у побуті. Не перевантажуйте електромережу, слідкуйте за справністю пічного та газового опалення. Однією з найпоширеніших причин є необережне поводження з вогнем під час паління у ліжку. Тож пам’ятайте, що така згубна звичка може закінчитися великою трагедією. Не дозволяється застосовувати для опалення приміщення нестандартне (саморобне) електронагрівальне обладнання або лампи розжарювання, користуватися пошкодженими електророзетками, вимикачами, іншими електровиробами, а також лампами, скло яких має сліди затемнення або деформування», – наголошували рятувальники. 

Державна служба України з надзвичайних ситуацій нагадує, що у разі виникнення пожежі, необхідно негайно повідомити про це оперативно-рятувальну службу за телефоном 101, при цьому слід чітко назвати адресу, поверх, номер квартири та своє прізвище, сповістити, що саме горить. Також, потрібно негайно евакуювати з приміщення дітей та людей похилого віку, пересуватися слід швидко, оскільки кисню більше біля підлоги, до виходу краще повзти, закриваючи обличчя вологою тканиною. Гасити полум’я слід первинними засобами пожежогасіння: водою, піском, товстою зволоженою тканиною (ковдрою, килимом), вогнегасником. Також, необхідно вимкнути електрику, щоб уникнути ураження електрострумом. Не відчиняйте вікна, щоб не живити пожежу притокою кисню.

Перейти до вмісту