Ви тут:

Інформація для осіб, які переміщуються із зони АТО

Для вирішення питань, пов’язаних з тимчасовим перебуванням переселенців, слід звертатися за телефоном Урядової “гарячої лінії” (БЕЗКОШТОВНО ЦІЛОДОБОВО): 0 800 507309 або до Міжвідомчого координаційного штабу з питань, пов’язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, за телефонами «101», (044) 247-30-02, (044) 247-32-92. Адреса штабу – м.Київ, вул. Гончара, 55 а. Про це повідомили у Кременчуцькій міській раді.

Інформація про наявність вільних місць в областях України для розміщення: http://migrants.gov.ua

У Полтавській області функціонує цілодобова безкоштовна телефонна лінія: 0800502230, за якою переселенцям допоможуть отримати інформацію з усіх питань, що хвилюють на даний час сім’ї, які прибули з Автономної Республіки Крим, м. Севастополя, Донецької та Луганської областей, зокрема з питань розселення, медичного обслуговування, організації навчання та виховання дітей у дошкільних та шкільних навчальних закладах, надання державних соціальних гарантій, пенсій, а також щодо працевлаштування.

Крім того, функціонує обласна безкоштовна гаряча лінія з питань надання державних соціальних допомог: 0800500620.

Для отримання всіх видів державної соціальної підтримки, зокрема пенсії, допомоги слід звертатися до найближчої установи соціального захисту населення за місцем фактичного проживання (перебування).

Крім того, відповідно до Закону України  «Про безоплатну правову допомогу» громадяни мають право на  отримання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги.

Для отримання безоплатної первинної правової допомоги (надання правової інформації, консультацій і роз’яснень з правових питань, складення заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім документів процесуального характеру), надання допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги та медіації)  можна звернутися до громадських приймалень органів юстиції.

Громадська приймальня Кременчуцького міського управління юстиції у Полтавській області  м.Кременчук, вул. Радянська, 15/4  щовівторка та щочетверга з 10.00 до 16.00; тел. (0536)3-73-21

Перейти до вмісту