Ви тут:

Депутати Полтавської облради розглянули питання екології та раціонального природокористування

Сьогодні під головуванням Тетяни Корост відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань екології та раціонального природокористування, в якому взяли участь виконуючий обов’язки голови обласної ради, перший заступник голови обласної ради Володимир Марченко, заступник голови обласної ради Володимир Микійчук, заступник голови облдержадміністрації Роман Товстий, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, члени Громадської ради при обласній раді. Про це повідомили у Полтавській обласній раді.

Відповідно до порядку денного засідання депутати розглянули та прийняли до відома питання про використання коштів фонду охорони навколишнього природного середовища області на фінансування природоохоронних заходів у 2014 році. За інформацією директора Департаменту з питань нафтогазового комплексу, промисловості, екології та природних ресурсів облдержадміністрації Ігоря Піддубного, у поточному році на фінансування 107 природоохоронних заходів спрямовано з обласного бюджету 52,3 млн. грн., з них через відсутність коштів на єдиному казначейському рахунку профінансовано лише 43 (11 частково) на загальну суму 10,2 млн. грн.

У контексті розгляду даного питання комісія заслухала інформацію Управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації про хід виконання робіт по утилізації заборонених до використання хімічних засобів захисту рослин. Як доповів начальник управління Віктор Стеблянко, за станом на 10 грудня 2013 року залишилось утилізувати 160 тонн отрутохімікатів у шести районах області: Гребінківському – 64,4 тонн, Лохвицькому – 55,9 тонн, Оржицькому – 14,2 тонн, Пирятинському– 8,3 тонн, Чорнухинському – 6,3 тонн.

Віктор Стеблянко відмітив, що роботи по утилізації заборонених до використання хімічних засобів захисту рослин будуть продовжені у 2015 році. На виконання відповідних заходів передбачено з обласного бюджету 3 млн. грн.

У ході засідання депутати також розглянули питання про хід виконання регіональної цільової Програми розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення басейну річки Дніпро у Полтавській області на період до 2021 року. Члени комісії та представники громадськості піддали гострій критиці рівень підготовки і виконання регіональної програми та рекомендували облдержадміністрації підготувати у 2015 році проект нової Програми розвитку водного господарства. Йшлося, зокрема, про необхідність перегляду процедури проведення паспортизації водних об’єктів, закріплення межовими знаками водоохоронних зон і прибережних захисних смуг вздовж річок і навколо водойм тощо.

З поміж іншого депутати розглянули та підтримали питання про внесення змін до Переліку природоохоронних заходів для фінансування з фонду охорони навколишнього природного середовища Полтавської області в 2014 році, стратегію розвитку Полтавської області на період до 2020 року, план роботи обласної ради на перше півріччя 2015 року.

Перейти до вмісту