Ви тут:

Владика Федір: через війну Бог показує людям до чого приводить зло

DSC_0868

Архієпископ Полтавський і Кременчуцький, УПЦ Київського патріархату, владика Федір вважає, що Бог допустив зло – війну – щоб навчити людей жити по совісті та по правді, бути милосердними один до одного та показати до чого може призвести неправда, людська жадоба до грошей, хабарів, наживи.

“Ми переживаємо нелегкі часи, сьогодні гинуть найкращі сини нашого суспільства. 18-ти, 20-ти річні хлопці, які віддали найдорожче — життя. Маючи велику перспективу жити й творити вони віддали його за нас. Чому Бог забирає найкращих, чому так важко ховати цих юнаків. Бог нас вчить, він допустив злу бути в світі, щоб показати нам до чого може призвести неправда, людська жадоба до грошей, хабарів та наживи”, – сказав владика.

Він переконаний, щоб в країні відбулися якісь зміни, кожен спочатку повинен змінитися сам.

“Ми можемо міняти владу, скликати нові майдани, але якщо ми не змінимося кожен в серці і не почнемо жити по правді, нічого не зміниться в нашій державі. Тому Бог допускає сьогодні смерть найкращих хлопців, показуючи нам і говорячи нам: “Люди дивіться до чого може довести ваше зло”. Змінюйтеся, щоб смерть цих хлопців не була даремною. Кожну з нас сьогодні треба жити по іншому. Те що ти можеш зробити, зроби його чесно, віддано неабияк, бо від цього залежить майбутнє наступних поклонінь”, – зазначив Федір.

Він нагадав про необхідність кожного підтримувати військових та зберегти цілісність України.

Кожен має’  робити все можливе, щоб у власних умовах працювати для перемоги. Ми повинні єдиним фронтом підтримувати бійців, бо це наша спільна справа зберегти цілісність нашої держави та мир. Якщо ми збережемо цілісність — це значить ми збережемо свою свободу”, – сказав Федір.

Перейти до вмісту