Ви тут:

Віктор Бугайчук: «Переконаний – реформи в Україні будуть незворотніми»

Голова Полтавської обласної державної адміністрації Віктор Бугайчук сьогодні, 11 листопада, зустрівся з моніторинговою місією ОБСЄ, що завітала на Полтавщину.

У ході зустрічі було обговорено питання стану безпеки в регіоні, результати позачергових виборів до Верховної ради України, а також стан із забезпеченням усім необхідним вимушених переселенців. Голова ОДА Віктор Бугайчук висловив упевненість, що переговорний процес між партіями-переможцями парламентських виборів швидко завершиться і настане конструктивна співпраця для проведення необхідних реформ із децентралізації влади. В.Бугайчук висловив впевненість, що реформи в Україні будуть незворотніми і допоможуть якісно підвищити рівень життя.

Спостерігачів від ОБСЄ, що сьогодні завітали на Полтавщину, найбільше цікавили питання безпеки нашого регіону, а також дотримання прав людини. Як пояснив керівник делегації Мікаель Раивіо, до складу моніторингової місії увійшли спостерігачі з Фінляндії, Швеції, Вірменії та Киргизстану. Центральний офіс місії розташований у Харкові, але предметом інтересу спостерігачів є також і Полтавщина.

Найперше представників ОБСЄ цікавив рівень безпеки нашого краю, чи події в східних регіонах України не позначилися на настроях населення Полтавщини, чи не спостерігається підвищення рівня небезпеки. Голова ОДА Віктор Бугайчук зауважив, що Полтавська область є достатньо спокійною. Рівень патріотичного налаштування населення дозволяє висловити впевненість у тому, що сепаратистські настрої для нашого регіону не є характерними. Навпаки події на Сході України допомогли згуртуватися полтавцям. Голова ОДА також розповів, що недавні парламентські вибори пройшли на Полтавщині досить спокійно, без особливих порушень.

Також представника місії ОБСЄ Гарика Чипингаряна цікавив стан економіки Полтавського регіону. Голова ОДА Віктор Бугайчук сказав, що нині спостерігається невелике падіння доходів до бюджету області через торгівельну війну, розв’язану РФ, але проблеми в роботі машинобудівної галузі компенсуються досить успішними результатами в галузі сільського господарства (зростанням ВВП на 25%). «Полтавщина – унікальний регіон, в якому рівномірно розвиваються три найпотужніші галузі – агропромисловий комплекс, нафтогазвидобування та машинобудування», – розповів Віктор Бугайчук. Він висловив впевненість у тому, що промисловість Кременчука, що на сьогодні найбільше страждає від торгівельної війни, зможе переорієнтуватися на європейські ринки і відновить свої потужності.

Спостерігача ОБСЄ Аїдаї Масілканову цікавив також рівень забезпечення прав людини, зокрема і вимушених переселенців із зони проведення АТО. Голова ОДА повідомив, що на сьогодні на Полтавщині офіційно зареєстровано майже 14 тисяч осіб із Луганської та Донецької областей, а також із Криму. Усі люди, що звернулися до органів соцзахисту, отримують належні за законом виплати. Влада допомогла забезпечити тепле приміщення для центру реабілітації дітей-інвалідів із Донецька.

Після зустрічі з головою ОДА представники спостережної місії ОБСЄ вирушили до Департаменту праці та соціального захисту Полтавської ОДА, аби більш детально ознайомитися з соціальними допомога ми, які отримують вимушені переселенці.

Перейти до вмісту