Ви тут:

У випадку, якщо помилково пробили чек

Головне управління Міндоходів у Полтавській області повідомляє про можливість скасування помилково проведеної через РРО суми розрахунку.

Так, реєстрація видачі коштів здійснюється шляхом реєстрації від’ємної суми. Проте, якщо алгоритм роботи РРО не забезпечує окремого накопичення у фіскальній пам’яті від’ємних сум розрахунків дозволяється реєструвати видачу коштів (скасування помилкової суми) за допомогою операції „службова видача”. При цьому забороняється реєструвати через РРО від’ємні суми з використанням операції „сторно”.

У випадку, якщо сума коштів, виданих при поверненні товару чи рекомпенсації раніше оплаченої послуги, перевищує 100 грн., то матеріально відповідальна особа господарської одиниці або особа, яка безпосередньо здійснює розрахунки, повинна скласти акт про видачу коштів. В якому необхідно зазначити дані документа, що встановлює особу покупця, який повертає товар (відмовляється від послуги), відомості про товар (послугу), суму виданих коштів, номер, дату і час видачі розрахункового документа, який підтверджує купівлю товару (отримання послуги).

Такий самий акт складається і при скасуванні помилково проведеної через РРО суми розрахунку, де вказуються дані про помилкову суму та реквізити розрахункового документа.

Акти про видачу коштів та акти про скасування помилково проведеної через РРО суми розрахунку передаються до бухгалтерії суб’єкта господарювання і зберігаються протягом трьох років. У разі відсутності у суб’єкта господарювання бухгалтерії зазначені акти підклеюються на останній сторінці відповідної книги обліку розрахункових операцій.

Разом з тим, суб’єкти господарювання зобов’язані видавати особі, яка отримує або повертає товар, розрахунковий документ встановленої форми на повну суму проведеної операції.

 

Головне управління ДФС у Полтавській області

Перейти до вмісту