Ви тут:

Полтавці мітингували проти звільнення Корсуна

З півсотні людей зібралися під стінами Полтавської ОДА. Громадськість не згодна зі звільненням керівника УМВС у Полтавській області Івана Корсуна, який потрапив під дію закону «Про очищення влади», тобто про люстрацію. Люди прийшли із плакатами “Міліція з народом”, “Права людини понад усе”, “Слава Україні”.

Мітингувальники кажуть, що зі зміною влади, постійно змінюється й керівництво тих чи інших структур.

“ Керівників потрібно “вирощувати”, а не змінювати їх кожного півроку” -, зауважують ветерани МВС.

Сам же Закон “Про очищення влади” вважають правильним, але недосконалим та недопрацьованим, й іноді під нього потрапляють невинні люди.

 “Той закон про люстрацію, який громада України прийняла з оплесками, потрібно доопрацювати. Тому, що мітла цього закону, мете навіть тих, хто невинний. А так не можна розпоряджатися долями людей. Полтавщина має такий приклад, коли помилково не розібравшись, а дивлячись сухо на параграфи не доопрацьованого закону  в жорнова потрапляє керівник обласної міліції Іван Корсун. Це людина, яка завжди на майдані, під час протистоянь була поруч з народом”, – сказав депутат Полтавської обласної ради Юрій Кривошеєв.

Депутати облради, громадськість, ветерани міліції склали звернення до Президента України, Уряду та Міністра МВС з проханням припинити дію “недосконалого”, на їхню думку, закону.


Перейти до вмісту