Ви тут:

Полтавські студенти зібрала понад 4 тисячі гривень для воїнів АТО

У Полтавському національному педагогічному університеті імені В.Г. Короленка пройшов благодійний ярмарок «Дари осені» на підтримку військовослужбовців-учасників антитерористичної операції. Організатором заходу виступив Волонтерський сектор факультету філології та журналістики вишу. Всі кошти, які було зібрано на ярмарку, волонтери передали на лікування поранених військовослужбовців, які потребують довгострокової  медичної реабілітації. Про це повідомили у Полтавській ОДА.

Як повідомила голова волонтерського сектору факультету філології та журналістики університету Анна Біловод, за два дні студентам та викладачам факультету вдалося зібрати 4284 гривень.

Ярмарок «Дари осені» пройшов у два етапи. Першого дня благодійники  виставили на продаж різноманітні кондитерські вироби власного  приготування. Торгівлею продукції займалися близько тридцяти «продавців-кулінарів» зі студентів педуніверситету. Вони частували відвідувачів печивом, пирогами, тортами, різноманітними булочками та млинцями. Викладачі факультету пригощали всіх «ярмаркувальників» полтавськими галушками, варениками з капустою, випічкою та солодощами. Справжнім кулінарним шедевром виставки стали суші, які приготували студенти-журналісти  першого курсу.

Наступного дня, під час другого етапу ярмарки, студентська молодь організувала ярмарок-продаж власноруч виготовлених виробів у стилі «hand-made».

За словами заступника декана з виховної роботи Наталії Кришталь, зважаючи на велике різноманіття виробів та прикрас, студенти-філологи довели, що вони не тільки добрі знавці мови й літератури, а ще й майстри прикладного мистецтва і справжні патріоти.

Перейти до вмісту