Ви тут:

Полтавські рятувальники роз’яснили учням вищого професійного училища правила пожежної безпеки

Днями співробітники Полтавського міськрайонного управління ГУ ДСНС України у Полтавській області разом з волонтером Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету імені Я. Мудрого та представником координаційної ради молодих юристів при Головному управлінні юстиції у Полтавській області  провели для учнів 1-2 курсів Полтавського вищого професійного училища ім. А. Чепіги інформаційно-профілактичну лекцію на тему: «Збережи своє життя: правова та пожежна безпека учнів». Про це повідомили в УДСНС України у Полтавській області.

Під час лекції, рятувальники роз’яснили присутнім правила пожежної безпеки у побуті та під час канікул, розповіли основні правила безпеки життєдіяльності, навчали діям на випадок виникнення пожежі. Також, розповіли правила поведінки при виявленні вибухонебезпечних предметів.

«Вибухонебезпечні предмети можуть бути виявлені всюди, де проходили бойові дії: у полях, городах, в лісах і парках, у річках, озерах та інших водоймах, а також на території колишніх артилерійських і авіаційних полігонів. При виявленні вибухового пристрою, або предмета схожого на нього необхідно негайно повідомити про це органи влади на місцях та відповідні державні структури (територіальні підрозділи ДСНС та МВС України), при проведенні земляних або інших робіт – зупинити роботу, добре запам’ятати місце виявлення предмета. Також необхідно встановити попереджувальні знаки або використовувати різні підручні матеріали – жердини, кілки, мотузки, шматки матерії, камені чи ґрунт. Не намагайтеся самостійно знешкодити або перенести предмет схожий на вибуховий пристрій до прибуття співробітників ДСНС чи правоохоронних органів! Пам’ятайте, що це небезпечно для вашого життя і оточуючих!», – розповіли фахівці Головного управління.

У рамках лекції, рятувальники також продемонстрували учням училища агітаційно-профілактичний відеофільм про особливість роботи оперативно-рятувальної служби.

В кінці виступу співробітниками Служби порятунку «101» були вручені присутнім тематичні листівки та пам’ятки, які містять усі необхідні правила безпечної поведінки.

Перейти до вмісту