Ви тут:

Полтавські рятувальники роз’яснили громадянам правила пожежної безпеки у побуті

Співробітники Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області проводять комплекс заходів спрямованих на попередження виникнення надзвичайних подій та загибелі на них людей. Під час профілактичних заходів рятувальники Полтавщини роз’яснюють громадянам правила пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності, нагадують про небезпеки нехтування ними. Про це повідомили в УДСНС України у Полтавській області.

Так, 11 листопада співробітники Диканського районного сектору ГУ ДСНС України у Полтавській області разом з представником Диканської селищної ради провели рейд по житловому сектору смт Диканька. Співробітники Служби порятунку «101» відвідали помешкання громадян, нагадали правила пожежної безпеки у побуті та на прикладі конкретних будинків надали рекомендації як убезпечити оселю.

Під час рейду, співробітники Головного управління особливу увагу приділяли людям похилого віку, самотнім пенсіонерам, багатодітним родинам та людям з особливими потребами.

«Дотримуйтесь правил пожежної безпеки у побуті! Не перевантажуйте електромережу, слідкуйте за справністю пічного та газового опалення. Однією з найпоширеніших причин виникнення пожежі є необережне поводження з вогнем під час паління у ліжку. Тож пам’ятайте, що така згубна звичка може закінчитися великою трагедією. Електричні та нагрівальні прилади, що використовуються у побуті, можна встановлювати тільки на негорючі підставки, забороняється залишати без нагляду включені електроприлади, включати в одну розетку одночасно декілька приладів, користуватися саморобними нагрівальними приладами. Також, необхідно спостерігати за щільністю контактів у місцях приєднання проводів приладів до вилки, клем між собою», – розповідали рятувальники громадянам.

Аби люди не забували про життєво важливі правила та дотримувалися їх, співробітники Служби порятунку «101» вручали тематичні листівки та пам’ятки.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій нагадує, що у разі виникнення пожежі, необхідно негайно повідомити про це оперативно-рятувальну службу за телефоном 101, при цьому чітко назвати адресу, поверх, номер квартири та своє прізвище, сповістити, що саме горить. Також, потрібно негайно евакуювати з приміщення дітей, немічних людей та людей похилого віку, пересуватися слід швидко, оскільки кисню більше біля підлоги, до виходу краще повзти, закриваючи обличчя вологою тканиною. Гасити полум’я слід первинними засобами пожежегасіння: водою, піском, товстою зволоженою тканиною (ковдрою, килимом), вогнегасником. Також, необхідно вимкнути електрику, щоб уникнути ураження електрострумом. Не відчиняйте вікна, щоб не живити пожежу притокою кисню!

Перейти до вмісту