Ви тут:

Полтавські рятувальники навчали школярів, як діяти у надзвичайних ситуаціях

Учора у рамках Тижня безпеки життєдіяльності, співробітники 3-ї державної пожежно-рятувальної частини провели для учнів Полтавської гімназії №17 відкритий пізнавально-профілактичний урок. Про це повідомили в УДСНС України у Полтавській області.

Під час заняття рятувальники нагадали школярам правила безпеки життєдіяльності, роз’яснили правила пожежної безпеки у побуті та навчали правилам поведінки й алгоритму дій у різноманітних надзвичайних ситуаціях.

«У разі виникнення загоряння потрібно негайно покинути місце пожежі, повідомити про неї дорослих та зателефонувати до Служби порятунку за номером 101, вказавши при цьому місце, де сталася пожежа: вулицю, номер будинку і квартиру та назвати своє прізвище. При пожежі проводиться евакуація, тобто організований вихід усіх людей з небезпечного місця на вулицю. Потрібно пам’ятати, що із приміщення, де виникла пожежа, слід виходити швидко, але без зайвої метушні та паніки. Якщо виникла пожежа і дорослих немає вдома, необхідно швидко вийти з приміщення на свіже повітря у безпечне місце. Не користуйтеся ліфтом, бо під час пожежі він може вимкнутися. Якщо знаєте, що хтось не може вийти самостійно з будинку, необхідно повідомити про це дорослих та рятувальників», – розповідали фахівці Головного управління.

Також, рятувальники продемонстрували школярам 2 навчальних фільми про особливості роботи оперативно-рятувальної служби та причини і наслідки дитячих пустощів йнеобережного поводження з вогнем.

Наостанок цікавої та пізнавальної зустрічі, співробітники Служби порятунку «101» вручили присутнім тематичні листівки з правилами безпеки та оновили наочними агітаційними матеріалами у гімназії куточок безпеки життєдіяльності.

Перейти до вмісту