Ви тут:

Полтавські правоохоронці роз’яснили школярам їхні права та обов’язки

Знати свої права та обов’язки діти мають з малечку. Саме з таким лейтмотивом працівники кримінальної міліції у справах дітей Полтавського міського управління відвідують навчальні заклади міста, щоб донести до неповнолітніх важливість їх обізнаності в царині правознавства та юриспруденції. Про це повідомили в УМВС України у Полтавській області.

Не завжди шкільні педагоги можуть охопити те коло питань і проблем, які спіткають підлітків у вирі сучасного життя, тоді на допомогу вчителям приходять правоохоронці.

Так, у рамках «місяця правознавства» «дитячі» міліціонери ПМУ УМВС вже зустрілися зі школярами близько десяти навчальних закладів Полтави. Учням не лише були доведені ази правової науки, а й нагадано коли і за які проступки настає адміністративна та кримінальна відповідальності для неповнолітніх, чим вони відрізняються і яке покарання загрожує за той чи інший вид злочину.

Віктор Горобій сказав, що рамках місячника дітям не лише надається можливість навчитися новому, бути слухачами різноманітних правових лекцій та профілактичних бесід. Правоохоронці роблять усе можливе, щоб учням було ще й цікаво. Неповнолітнім у навчальних закладах демонструють документальні фільми, влаштовують тематичні виставки, залучають до різноманітних інтелектуальних ігор.

Старий оперуповноважений кримінальної міліції у справах дітей ПМУ УМВС Віктор Гробій нагадав дітям про неприпустимість вживання тютюнових виробів та алкогольних напоїв. Особливу увагу на профілактичних лекціях Віктор Сергійович присвячує й профілактичним бесідам з молоддю щодо табу на наркотичні засоби, попереджуючии, що чинним законодавством за їх зберігання та збут передбачена сувора відповідальність.

Діти обіцяють міліціонерам набувати нових правових знань, щоб в подальшому використовувати їх у своєму житті та стати правосвідомими громадянами.

«Робота з неповнолітніми не обмежуються окремими оперативно-профілактичними заходами, відпрацюваннями чи рейдами. Виховання підлітків – це не лише лекції, це постійна копітка праця заради важливої місії, зберегти майбутнє дітей та виховати здорове достойне покоління», – сказала начальник СКМСД ПМУ УМВС Наталія Нечепуренко.

Перейти до вмісту