Ви тут:
Офіційно Суспільство 

Полтавські фахівці роз’яснили законодавчі моменти щодо чергування вдома

З питання щодо порядку чергування вдома надає роз’яснення головний державний інспектор праці Шувакіна Ольга Миколаївна.

Залучення працівників до чергування регулюється постановою Секретаріату ВЦРПС від 02.04.54р. №233 «Про чергування на підприємствах і в установах», яка є чинною в Україні відповідно до постанови Верховної Ради України від 12.09.91 №1545 «Про порядок тимчасової дії на території України окремих актів законодавства Союзу РСР» в частині, яка не врегульована законодавством України.

Відповідно до цієї постанови чергування працівників після закінчення робочого дня, у вихідні та святкові дні можуть запроваджуватись у виняткових випадках і лише за погодженням з профспілковим органом.

Чергування полягає в обов’язку працівника перебувати на визначеному роботодавцем робочому місці з метою вирішення невідкладних питань, не пов’язаних з трудовими обов’язками цього працівника, а також передачі інформації.

При цьому не допускається залучення працівників до чергування частіше від одного разу на місяць.

Тривалість чергування або роботи разом із чергуванням не може перевищувати нормальної тривалості робочого часу. Якщо працівник залучається до чергування у вихідний чи святковий день, йому має бути надано відгул протягом найближчих 10 днів. Тривалість відгулу має дорівнювати тривалості чергування.

Графік чергування затверджується роботодавцем за погодженням з профспілковим органом. Залучають працівників до чергування за письмовим наказом (розпорядженням) роботодавця, в якому має бути передбачено дні відпочинку, що надаються працівникам за чергування.

Отже, чергування у вихідний день не підлягає оплаті, а за нього надається відгул і в табелі обліку використання робочого часу ці години чергування не зазначаються.

Оскільки згідно зі ст.7 Закону України «Про колективні договори і угоди» в колективному договорі встановлюються взаємні зобов’язання сторін щодо регулювання виробничих, трудових і соціально – економічних відносин, порядок залучення працівників до чергування має визначатися в колективному договорі підприємства.

Перейти до вмісту