Ви тут:
Офіційно Суспільство 

Полтавські фахівці розповіли про особливості ведення трудової книжки підприємця

Територіальна державна інспекція з питань праці у Полтавській області надала роз’яснення щодо ведення трудової книжки фізичної особи – підприємця:

Ч. 1 ст. 3 КЗпП України визначено, що законодавство про працю регулює трудові відносини працівників усіх підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, виду діяльності і галузевої належності, а також осіб, які працюють за трудовим договором з фізичними особами.

Згідно ст. 42 Господарського кодексу України підприємництво – це самостійна, ініціативна, систематична, на власний ризик господарська діяльність, що здійснюється суб’єктами господарювання (підприємцями) з метою досягнення економічних і соціальних результатів та одержання прибутку.

У період підприємницької діяльності підприємець ні з ким не перебуває у трудових відносинах, і це означає, що трудова книжка на нього не ведеться, оскільки відповідно до ст. 48 КЗпП України ведення трудових книжок передбачено на всіх працівників, які працюють на підприємстві, в установі, організації або у фізичної особи.

Враховуючи вище викладене, фізична особа – підприємець не може завести трудову книжку на себе. Даним правом наділені підприємства, установи, організації всіх форм власності, а також підприємці щодо своїх найманих працівників, з якими укладено трудові договори.

При цьому, здійснення фізичною особою – підприємцем підприємницької діяльності не позбавляє його права укладати трудовий договір з іншим роботодавцем. У такому разі трудова книжка має вестися відповідно до загальних правил за основним місцем роботи.

 

Перейти до вмісту