Ви тут:

Полтавські ДАІшники розпочали профілактичні заходи «Номерний знак»

Перевірка експлуатації державних реєстраційних номерів із дотриманням вимог чинного законодавства триватиме з 19 по 30 листопада поточного року, повідомляють в УДАІ УМВС України у Полтавській області.

Останнім часом набрали масового характеру випадки експлуатації транспортних засобів без номерного знака або з номерним знаком, що не належить цьому засобу чи не відповідає вимогам стандартів, з номерним знаком, закріпленим у не встановленому для цього місці, закритим іншими предметами чи забрудненим, що дозволяє правопорушникам уникати відповідальність за порушення Правил дорожнього руху та негативно впливає на безпеку дорожнього руху.  

До того ж, досить часто зараз можна побачити автомобілі, державні номерні знаки яких закриті різноманітними надписами.

«В Державтоінспекції розуміють настрої людей та їх бажання заявити про свою громадянську позицію. Однак просимо врахувати, що у відповідності до законодавства нашої держави номерний знак повинен бути легкодоступний, а не закритий іншими предметами. Тож Державтоінспекція звертається з проханням до автовласників розміщувати відповідні надписи на склі або каркасі транспортного засобу», – зазначив начальник Департаменту ДАІ Анатолій Сіренко.

Під час нагляду за дорожнім рухом працівники ДАІ будуть виявляти транспортні засоби, на яких використовуються номерні знаки з порушенням вимог ч. 6 ст. 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Згідно законодавства України, за вказані порушення передбачено штраф у розмірі від 170 до 255 грн. (ч. 6. ст. 121 КУпАП ).

За повторне вчинення порушення впродовж року, ч. 7 ст. 121 КУпАП передбачається штраф у розмірі від 255 до 510 грн. або громадські роботи терміном від 30 до 40 год. з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.  

Перейти до вмісту