Ви тут:

Під час концерту полтавських артистів у зоні АТО, бійці плакали і цілували обручки

15 та 30 жовтня за ініціативи Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ та за сприяння управління культури Полтавської ОДА організували концерти симфонічного оркестру Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. М. В. Гоголя. Перший концерт відбувся у 92 ОМБР поблизу Чугуєва, наступний – у Слов’янську Донецької області. Про це під час сьогоднішньої прес-конференції в ОКІА «Новини Полтавщини» розповіли голова Громадської ради при Полтавській ОДА Володимир Голуб, Єпископ Харківський і Полтавський УАПЦ Афанасій, народний артист України – диригент симфонічного оркестру обласного музично-драматичного театру імені М. В. Гоголя Віталій Скакун.

«Відбулася поїздка у райони проведення АТО. Вперше до бійців поїхав не естрадний колектив, а симфонічний оркестр із класичними серйозними творами. Бійцям у зоні АТО конче потрібна «духовна їжа», – розповів Голуб.

«Артисти, не шкодуючи ні свого здоров’я, ні інструментів, грали для бійців на відкритому майданчику військової частини з великим піднесенням, хоч і стояла прохолодна погода. Наші захисники поверталися із бойових завдань і слухали концерт прямо на броні», – наголосив Владика Афанасій.

«Ми – за Україну! Ми підтримуємо наших героїв. Тому у нас з’явилася така ідея із концертами. Оця ситуація в Україні зробила нас мужнішими, і ми із задоволенням поїхали на Донбас. Приїхали у частину, було холодно, але артисти не шкодуючи себе, грали. І нас сприймали із великим задоволенням. Якщо треба буде, я поїду з оркестром навіть на передову», – зазначив Скакун.

Перейти до вмісту