Ви тут:

Новопризначений генконсул Республіки Польща зустрівся з керівництвом Полтавщини

DSC_0060Cьогодні в Полтаві відбулася зустріч керівництва Полтавської області із Генеральним консулом Республіки Польща у м. Харкові паном Станіславом Лукасіком.

Це перший робочий візит призначеного кілька місяців тому на цю посаду пана Станіслава Лукасіка в рамках областей, що входять в консульський округ.

“Я дуже радий, що наша сьогоднішня начебто й протокольна зустріч мала таке конкретне наповнення”, – прокоментував консул перебіг зустрічі, на якій окреслили широке коло питань для співпраці у сфері культури, економіки, молодіжній тематиці, місцевому самоврядуванні тощо.

Заступник голови Полтавської обласної ради Володимир Микійчук, зокрема, вітав ініціативу польської сторони ввести після нового року в штат консульства одиницю, в коло обов’язків якої входитимуть питання розвитку бізнесових стосунків двох держав.

Пообіцяв Генеральний консул Республіки Польща сприяти й ініціативі секретаря Полтавської міської ради Оксани Деркач знайти серед польських міст для Полтави місто-побратим. Це, на думку Оксани Деркач, дасть змогу реалізувати цілу низку спільних проектів, починаючи від культурних і закінчуючи економічними.

Окремо генконсул подякував полтавцям за підтримку польської діаспори.

“Вам велика подяка за те, що ви їх поважаєте і шануєте”,  –  сказав Станіслав Лукасік.

 

Перейти до вмісту