Ви тут:

На Зіньківщині затримали чоловіків, які розповсюджували наркотики

Працівники сектору по боротьбі з незаконним обігом наркотиків Зіньківського районного відділу міліції затримали 32-річного молодика, який схиляв іншого чоловіка до вживання особливо небезпечного наркотичного засобу – «канабіс». Про це повідомили в УМВС України у Полтавській області.

Наразі щодо останнього розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 315 Кримінального кодексу України (схиляння до вживання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) – карається позбавленням волі на строк від 2 до 5 років.

Згодом же зіньківські міліціонери в громадському місті, по вулиці Фрунзе, зупинили 29-річного чоловіка, який публічно пиячив. При огляді особистих речей останнього правоохоронці вилучили пачку сигарет, в яких знаходилась речовина у подрібненому стані, ззовні схожа на рослини конопель.

Дану речовину вилучено та направлено до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС на дослідження.

По даному факту відкрите кримінальне провадження за ознаками частини 1 статті 309 Кримінального кодексу України (Незаконне зберігання наркотичних засобів без мети збуту). За скоєне законодавством передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років

До трьох років позбавлення волі може отримати і 39-річний раніше судимий мешканець Полтави, в оселі якого правоохоронці виявили наркотичний засібканабіс. Як пояснив затриманий, рослини напередодні він незаконно виростив у себе на присадибній ділянці, в подальшому зірвав, висушив та зберігав для власного вживання.

Перейти до вмісту