Ви тут:

Художня виставка Тетяни Кобзар «Древо життя. Дивоцвіт»

22 жовтня  в стінах палацу  гетьмана  України Кирила Розумовського (Чернігівська область, Батурин) була презентована авторська виставка живопису «Древо життя. Дивоцвіт» полтавської художниці Тетяни Кобзар.  Тетяна Василівна з 2011 р. є  членом Національної спілки майстрів народного мистецтва України.

Починаючи з 2002 року, Тетяна Кобзар дуже плідно працює, має в своєму доробку понад шістдесят робіт, які активно експонує. Центральним елементом присутнім на всіх картинах полтавської художниці Тетяни Кобзар є дерево життя – «дивоцвіт». Гнучкі  гілки  дерева намальовані у вигляді нескінченних хвилястих  стеблин, від  яких у різні боки ритмічно відростають бруньки, листя та казкові квіти, а на верхівці дерева сидять райські птахи.  На виставці представлені такі роботи Тетяни Василівни: «Дівка з гарбузами («Вередлива»)» (2008 р.), «Пасічник» (2009 р.), «Загравання» (2009 р.), «Поливаю квітничок, щоб стелився рушничок» (2006 р.), «Дивоцвіт» (2010 р.), «Козак з дівчиною» (2008 р.), «Петро з Наталкою» (2010 р.),  «Дівчина-вершниця («Козак підглядає…») (2006 р.), «Різдвяні дива» (2006 р.), «Всюди весна» (2011 р.), «Вечір у садочку зеленому» (2009 р.). Картини  писані олійними фарбами на полотні. Майстриня перейняла славні традиції народних майстрів-малярів, ось чому всі картини пронизані національною тематикою та мають простий і зрозумілий сюжет, плавність ліній і яскраві кольори, сповнені  чарівним буянням фарб, мотивами кохання та природи. Дивлячись на картини, ніби потрапляєш в казку, в якій біля української хати буяє вишневий садок, чудернацькі квіти виглядають з-за тину, чути лелеку, а на тлі буйної природи з’являються двоє закоханих: дівчина та юнак. Пані Тетяна пише полотна у різних стилях: і наїв, і реалістичний живопис. Завжди цікаво спостерігати, як людина бачить світ. А в її полотнах усе таке рідне нам, яскраве.

 То ж запрошуємо всіх  на виставку творів Тетяни Кобзар, щоб поринути у світ радості, краси і гармонії.  Дякуємо авторці  картин за надані роботи, бажаємо сил, натхнення та можливостей, аби ще не раз вона мала змогу передати всю цю красу у своїх роботах.

 Виставка  буде  діяти  в  палаці К.Розумовського до  26 грудня  2014р.

джерело:  сайт національного історико-культурнного заповідника “Гетьманська столиця”

Перейти до вмісту