Ви тут:

«Хмільний» збір поповнив бюджет майже на 5,2 мільйони гривень

Протягом січня-жовтня цього року полтавські суб’єкти господарювання сплатили майже 5,2 мільйони гривень збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства.

Загалом на обліку в Державній податковій інспекції у м. Полтаві зареєстровано 388 суб’єктів господарювання, які займаються реалізацією алкогольних напоїв та сплачують збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства. Із загальної кількості платників цього збору 107 – це підприємства-юридичні особи, які сплатили близько 4,5 мільйонів гривень та 281- приватні підприємці, ними сплачено до бюджету 700 тисяч гривень «хмільного» збору

Нагадаємо: платниками вказаного збору є суб’єкти підприємницької діяльності, які реалізують в оптово-роздрібній торговельній мережі та мережі громадського харчування алкогольні напої та пиво (крім платників єдиного податку).

Звітність зі збору подається щомісячно до податкової інспекції, де платник перебуває на обліку, протягом 20 календарних днів, що настають за останнім днем звітного місяця. Сплатити заявлену суму необхідно протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку подання розрахунку, а саме – до 30 числа місяця, наступного за звітним.

Інформаційно – комунікаційний відділ Державної податкової інспекції у м. Полтаві

Перейти до вмісту